ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Nisan 2013 Cuma 08:14

"Amacımız barışın topluma intikali"

"Amacımız barışın topluma intikali"


Akil İnsanlar arasında yer alan gazeteci Ahmet Taşgetiren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Taşgetiren, “Heyetin çalışmasının bütün amacı barış sürecinin topluma intikali, kardeşliğin geliştirilmesi, sürecin sağlıklı toplumsal bir zemine kavuşmasını sağlamak” dedi.

Çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Akil İnsanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Dolmabahçe çalışma ofisinde ilk toplantısını yaptı. Toplantıya yurtdışında olan Fadime Özkan dışında 62 isim katıldı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan gazeteci Ahmet Taşgetiren, “Bir sunuş konuşması yaptık. Sonrada sorular soruldu, katkılarda bulunuldu. Değişik sorular da var tabii daha çok da nasıl çalışacağına ilişkin. Bu noktada sayın Başbakan heyetlerin tamamen sivil bir insiyatif olarak kendi programını kendisinin belirleyeceğini yani bireysel temaslarda üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına kadar aşağı yukarı iki aylık bir sürede bir çalışma yapılacağını ve ondan sonra bir rapor hazırlanacağını ve getirip başbakana sunacağını söyledi. Başbakan ayrıca heyet başkanlarıyla haftada bir veya 15 günde bir daha özel değerlendirme toplantıları yapacak. Yani bu heyetin çalışmasının bütün amacı barış sürecinin topluma intikali, kardeşliğin geliştirilmesi, sürecin sağlıklı toplumsal bir zemine kavuşmasını sağlamak” diye konuştu.

Gazeteci Hilal Kaplan ise, “Gayet olumlu bulduğumu söyleyebilirim. Şu anda belirlenen isimler bölgelere göre ayrılmış durumda. Ama bir esneklik var, isteyen istişare yapabiliyor. Bu tamamen bize kolaylık olsun diye zaman kazandırmak için yapılıyor. Bunun dışında nerelere gideceğiz, kimlerle görüşeceğiz, nasıl bir format uygulanacak bunlar zaten sivil bir insiyatif olduğu için katılımcıların insiyatifinde istişareyle karar vereceğimiz şeyler. İnşallah hayırlı olmasını diliyorum. Sahada 2 ay kadar çalışılacak sonra bir raporlama süreci olacak. Raporlama süreci de bir ayı bulmaz diye düşünüyorum. Toplamda en fazla üç aylık bir süreden bahsediyoruz” dedi.

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca ise, “Hükümetin burada aydınları toplayarak bölgeye gönderme şeklinde bir düzenleme var. Fakat bu teknik detay dışında içeriğin nasıl doldurulacağı heyet üyelerine bırakıldı. Herhangi bir yönlendirme olmayacak. Çerçeve bu şekilde çizildi.” şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER