ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2016 Cumartesi 23:02

Almanya'da yakalanan terörist kırmızı listede

Almanyada yakalanan terörist kırmızı listede

Hamburg'da gözaltına alınan terör örgütü DHKPC'nin üst düzey yöneticisi Aşoğlu'nun İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı bildirildi. Listede, Aşoğlu'nun yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon lira ödül verileceği belirtiliyor.b


Almanya'nın Hamburg kentinde gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi Musa Aşoğlu'nun İçişleri Bakanlığının arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı bildirildi.

Federal Başsavcılığınca yapılan açıklamada, 55 yaşındaki Hollanda vatandaşı Aşoğlu'nun bugün Hamburg'da yakalandığı belirtilmişti.

Aşoğlu'nun, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aladığı ve yakalanması için ihbarda bulunanlara 4 milyon lira ödül verileceği öğrenildi.

Listedeki kırımızı kategori, terör örgütlerinin lider kadrosunu oluşturanlardan oluşuyor.

Federal Başsavcılık, zanlının DHKP-C'nin Avrupa yapılanmasının hiyerarşisinde yer aldığını ve profesyonel kadroda örgüt liderlerinin talimatıyla çeşitli görevleri yerine getirdiği, terör örgütün sözde "Avrupa sorumlusu" olarak görev yaptığını açıklamıştı.

Açıklamada ayrıca Musa Aşoğlu'nun tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarılacağı belirtilmiş, Türkiye'ye iadesine dair ise herhangi bir bilgi verilmemişti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER