ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 21:13

"Almanya'da her köyde fabrika var"

"Almanyada her köyde fabrika var"


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Almanya´da her köyde bir fabrika olduğunu ve üretimin kırsalda gerçekleştiğini belirterek, Bursa´da da benzer modelin örnek alınacağını söyledi.

Başkan Altepe, Karacabeyliler Derneği´ni ziyaret etti. Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette Başkan Altepe, ilçelere yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Altepe, kırsal kalkınmada Almanya´yı model aldıklarını belirtti. Almanya´daki üretimin kırsal bölgelerde yapıldığını, hemen her köyde bir fabrika bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Orada bir köyde saat üretilirken diğer köyde çok farklı bir üretim gerçekleştirilebiliyor. Fabrikaların, üretim tesislerinin hemen hepsi kırsalda bulunuyor. İnşallah biz de buna benzer modeli ilçelerimiz için uygulayacağız. Hangi ilçemizde ne tür bir üretim yapılması gerekiyorsa, ihtiyaç duyulan üretimlerin yapılması ve hizmetlerin devreye alınması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekeni yapacağız." dedi.

Başkan Altepe, Bursa´nın ilçelerinin bölgesel özellikleri çerçevesinde gelişme göstereceğini ifade etti. Bugüne kadar, 17 ilçenin tamamında ayrım yapmaksızın onlarca hizmeti devreye aldıklarını, şimdi de ilçelerin bölgesel özellikleri çerçevesinde kalkınması için farklı üretim modelleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Buna dair ilk adımı Keles´te attık. Süt ve süt ürünleri fabrikasının kurulması çalışmalarına başladık. İnşallah 2 ay sonra fabrika hizmete alındığında, 4 dağ ilçesi olarak bilinen Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan bölgelerinin tüm sütleri bu fabrikada toplanacak ve süt ürünleri haline getirilerek BESAŞ büfelerinde satışa sunulacak. Buradan elde edilen karın tamamı da ait olduğu bölgeler için kullanılacak." diye konuştu.

Keles´te attıkları adımın peyderpey diğer ilçeler için de geleceğini, bu yöndeki çalışmaları hız kesmeden artırarak sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, Karacabey´in, tarım ve ziraat ambarı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Hedef, Bursa´nın bir bütün olarak gelişmesi ve kalkınmasıdır. Bunun için kaynaklarımızı daha iyi değerlendirmemiz, teknolojiyi en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Karacabey´de su türbini yapmamız gerekiyorsa, biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapacağız. Bölgenin tarım ve ziraat ambarı olması gerekiyorsa, buna yönelik adımlarımızı bir bir atacağız. Diğer ilçeler için ne gerekiyorsa, bir bir yerine getireceğiz. Bunun için çok çalışıyoruz. Mevcut tempomuzu devam ettirirsek, kısa zamanda daha iyi noktalara gelmiş olacağız." Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER