ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:56

Almanya'da Eğitim Paketi’ne beklenen ilgi olmadı


Almanya'da Federal Çalışma Bakanlığı’nın iki yıl önce maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 2,5 milyon çocuk için uygulamaya koyduğu Eğitim Paketi Fonu beklenen ilgiyi görmedi.

Ailesinin geliri düşük olan öğrencilerin takviye kursları (Nachhilfe) ücretlerinin tamamı olmak üzere bazı giderlerinin karşılandığı Eğitim Paketi Fonu’nun yeterince kullanılmamasının nedenleri arasında karmaşık prosedür başta geliyor.

Alman Federal Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen’in (CDU) inisiyatifi ile uygulamaya konulan eğitim paketi, iki yıldan beri işsiz, düşük gelirli ve kira yardımı alan velilerin çocuklarının sosyal katılımını desteklemek için aldıkları ek ders ücretlerinin tamamını, öğle yemeği masrafının bir kısmını, spor ve müzik etkinlikleri için de aylık 10 Euro’luk desteği içeriyor.

51 MİLYONUNLUK FONUN 35 MİLYONU KULLANILDI

Baden Württemberg Çalışma Bakanlığı’nın önceki gün kamuoyuna açıkladığı rapora göre, Almanya genelinde birçok eyalette olduğu gibi, 2012 yılında Baden Württemberg’de de desteğe muhtaç çocuklu aileler için ayrılan 51 milyon Euro’luk fonun sadece 35 milyonunun kullanıldığı belirlendi. Buna göre Baden Württemberg için ayrılan yardım fonunun sadece yüzde 70‘i kullanıldı. Artan 16 milyon ise Berlin’e iade edilecek.

Eğitim yardımlarının kullanımı ikinci senesinde artsa da, genel olarak federal düzeyde az talep gördü. Uzmanlar yardım paketinin ilgi görmemesini bürokrasi engellelerine ve karmaşık prosedüre bağlıyor.

PAKETİN VERİMLİLİĞİ TARTIŞMALI

Diğer yandan 2011 yılından itibaren uygulamaya konan paketten ne kadar verimlilik sağlandığı da tam olarak tespit edilmiş değil. Baden Württemberg Eyaleti Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada başarı veya başarısızlık hakkında herhangi bir sonuç çıkarmak için erken olduğu ve gerekli araştırmaların yapıldığı, kesin sonuç alındığında bunun kamuoyuna açıklanacağı bilgisine yer verildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER