ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Nisan 2014 Çarşamba 08:42

Almanya Cumhurbaşkanı itiraf etti!

Almanya Cumhurbaşkanı itiraf etti!

Katıldığı bir TV programında Türkiye övgüler yağdıran Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, sadece hükümet temsilcileri ile değil Sivil Toplum Kuruluşları ile de görüştüğünü ve onlardan almış olduğu duyumlar olduğunu söyledi.


Katıldığı televizyon programında Türkiye'ye övgüler yağdıran Almanya Cumhurbaşkanı , AB'den, Ermeni Tehciri'ne kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. AA Haber kanalına verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Gauck, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yönlendirildiğini itiraf etti. Programda Türkiye'de kayda değer gelişmeler yaşandığını söyleyen Gauck, Kürt melesi, Ermeni meselesi gibi kangren haline gelmiş konularda yaşanan gelişmelerin son derece sevindirici boyutta olduğunu ifade etti. Programda Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik sert açıklamalarının hatırlatılması ve bu neticede Türkiye ziyaretini nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Almanya Cumhurbaşkanı şöyle konuştu: "Türkiye ziyaretimin dostluk başlığı altında değerlendiriyorum. Türkiye'deki gelişmeleri görünce çok mutlu oldum. Kürtler ve Ermeniler konusunda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Ermenistan konusundaki ifadeler ve Türk devletinin Suriyeli mülteciler konusunda gösterdiği büyük çabalar ve yardımlar çok önemli. Benim ziyaretimin sebebi buydu. Bu konudaki saygımı ifade etmek içindi. Fakat dostlar ile biraraya geldiğimizde bazı eleştirilerde bulundum. Fakat bunları ben icat etmedim. Bunlar benim onlardan aldığım duyumlardı. Bir takım tartışmalar var. Ben o tartışmaları dinledim. Ben sadece hükümet temsilcileri ile biraraya gelmedim. Ben sivil toplum temsilcileri ile de biraraya geldim. Üniversitedeki gençlerin beni çok iyi anladığını düşünüyorum" dedi.


Almanya'daki ırkçı yaklaşımlar, yapılan saldırılarda ölen Türk vatandaşları ve faillerinin hala bulunamamış olması hususundaki soruya yönelik ise Almanya Cumhurbaşkanı, "Dostlar tarafından yapılan nesnel eleştiriler her zaman çok önemlidir. Bu olaylar 10 yıl önce meydana geldi. Bu suçları işleyen kişiler intihar etti. Şu anda bir kişi sanık olarak yargılanıyor ve bu mahkeme büyük bir titizlikle inceleniyor" dedi.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER