ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:27

Alman çiftin cinayetinde MİT devrede

Alman çiftin cinayetinde MİT devrede

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde öldürülen Alman Peter ve Kerstin Horvath çiftinin katillerini yakalamak için jandarma ve polisin yanı sıra, MİT de devreye girdi.


 
 
Eşkali belirlenen 2 cinayet şüphelisinin Alman çiftle birlikte evde alkol aldığı, şort ve tişörtle girdikleri evden Peter Horvath'ın kıyafetleriyle çıktıkları belirlendi.
 
Ağustos ayı başında tatil için geldikleri Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde bir daire kiralayan 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kertsin Horvarth'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki emniyet birimlerine bildirdi. 21 Ağustos Perşembe günü saat 11.30 sıralarında verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki 40 nolu daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazaları içinde bulundu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Alanya Jandarma Komutanlığı ekipleri, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, Alman çiftin son olarak 16 Ağustos'ta, elektrik faturasını ödemek için sitenin bahçıvanı Şeref Ö. ile PTT şubesine gittiğini ve buradan yine birlikte ayrıldığını tespit etti. Bahçıvan Şeref Ö., cinayetle ilgili gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Şeref Ö., savcıya 4 saat ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Cinayetle ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 6 kişilik özel ekip oluşturuldu. Bu ekibe, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden özel bir ekip daha dahil edildi. 100'ün üzerinde güvenlik kamerasını inceleyen ekip, ayrıca 35 kişinin ifadesine başvurdu. Özel ekip, evden bir miktar para, tablet bilgisayar ve 2 cep telefonu çalındığını belirledi. Ekip ayrıca çiftin banka hesaplarını incelemeye aldı, cep telefonlarını da takibe aldı. Jandarma ve polisin yanı sıra, olayı çözmek için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da devreye girdi.

EVDE BİRLİKTE İÇKİ İÇMİŞLER

Cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Yapılan teknik takip ve kamera görüntüsü incelemesinde, cinayetin 16 Ağustos Cumartesi günü işlendiği, şüphelilerin 2 kişi olduğu ortaya çıktı. Eşkali belirlenen şüphelilerin açık kimlikleri ise henüz tespit edilemedi. Alman çiftin olay günü saat 10.30 sıralarında evlerinden çıkarak Mahmutlar sahilinde yürüyüşe çıktığı, cinayet şüphelileriyle de burada tanıştığı belirlendi. Şüphelilerle çiftin sahilde sohbet ettiği, bir süre sonra Peter Horvath'ın 2 şüpheliyle Euro 5 Sitesi'ndeki daireye gittiği, Kerstin Horvath'ın ise saat 14.00 sıralarında marketten 4 şişe bira ile 2 şişe şarap alarak kredi kartıyla ödeme yaptığı, ardından eve gittiği ortaya çıktı. Şüpheliler ile Alman çiftin evde birlikte içti içtiği, saat 14.45 sıralarında ise 2 şüphelinin evden çıktığı görüldü. 2 cinayet şüphelisinin eve girerken üzerlerinde tişört ve şort olduğu, çıkışlarında ise Peter Horvath'ın kıyafetlerini giydiği belirlendi.

Konuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, şüphelilerin izinin takip edildiğini ve kısa sürede yakalanacaklarını umut ettiğini söyledi. Olayın Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere etki edecek, sıkıntı çıkaracak bir olaymış gibi değerlendirilmesini yanlış bulduğunu belirten Özdemir, "Böylesine müessif bir hadiseyle karşı karşıya bulunmaktan dolayı duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Her iki müteveffaya tanrıdan rahmet, kederli ailelerine ve Almanya'ya başsağlığı diliyorum" dedi. Cesetlerin bulunduğu gün dairede klimaların çalışır vaziyette olduğunu, ortamın soğuk olmasından dolayı cesetlerde bozulma olmadığı ve dışarıya herhangi bir koku sızmadığı için komşuların bunu fark etmediğini dile getiren Kaymakam Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Oturdukları kattaki diğer daireler de boş olduğu için komşuların da bu olayı fark etmeleri zor görünüyor. Jandarma komutanlığımız ve emniyet müdürlüğümüz, hatta Milli İstihbarat Teşkilatı'nın uzmanları konu üzerinde titizlikle çalışıyor. 100'ün üzerinde kamera görüntüsü titizlikle inceleniyor. Hiçbir detayı gözden kaçırmadan, her türlü senaryo değerlendirilmek suretiyle bir çalışma yürütülüyor. Olayın çok kısa süre içerisinde aydınlanacağını düşünüyorum. İzlenimim, oldukça mesafe kat edildiği yönünde. En azından şahısların eşkali belli. Bunların bıraktıkları izler takip ediliyor. Kredi kartıyla yaptıkları alışverişten tutun, cep telefonlarıyla gittikleri yerlere kadar. Ben de dört gözle sonucu almayı bekliyorum."
İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarında cinayet zanlılarının eve plaj kıyafetleriyle girdiğini ve evden normal kıyafetlerle çıktıklarının tespit edildiğini kaydeden Kaymakam Özdemir, 2 şüphelinin binaya girerken ve çıkarken eşkallerinin çok net görüldüğünü sözlerine ekledi.

Antalya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan cenazeler ise dün Almanya'ya gönderilmek üzere havalimanına götürüldü. Ancak uygun uçak bulunamaması üzerine Concordia Cenaze Hizmetleri firması, havalimanında cenazelerin beklemesine uygun ortam olmaması nedeniyle Alanya'ya götürdü. Gece firmaya ait özel donanımlı cenaze nakil aracında bekletilen Alman çiftin cenazeleri, bugün ilaçlanarak tabuta yerleştirildi. Daha sonra Alanya Belediye Mezarlığı'ndaki morga getirilen cenazeler, buradaki işlemlerin ardından Antalya Havalimanı'na götürüldü. Concordia Cenaze Hizmetleri firmasının sahibi Hatice Dolphijn, gerekli işlemlerin yapılarak cenazelerin havalimanına götürüldüğünü söyledi.Alman çiftin cenazeleri, bugün saat 13.15'te uçakla Almanya'nın Frankfurt kentine gönderilecek.
KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER