ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:21

"Allah'tan kalbimizi ve kulaklarımızı açmasını niyaz edelim"


İlahiyatçı-Yazar Dr. Musa Hub, "Eğer gönlümüz açık olursa en küçük şeylerden çok büyük manalar devşiririz ama kulaklar kapalı gözler perdeli olursa Hz. Muhammed Mustafa Aleyhüsselatü Vesselamı bile görsek veyahut dinlesek hiçbir şey istifade edemeyiz. O bakımdan Allah'tan kalbimizi ve kulaklarımızı açmasını niyaz edelim." dedi.

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde yemekli Kutlu Doğum programı düzenlendi. Çevre köylerden yoğun katılımın olduğu program, Dibektaş Köyü İlkokulu bahçesinde yapıldı.

Dibektaş Muhtarı Ramazan Camcı’nın açılış konuşması, Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahiyatçı-Yazar Dr. Musa Hub’un konuşması, Gönül Dostları İlahi Gurubu dinletisi ve yemek ikramı ile devam eden programa, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, İstanbul ve Ankara Kazan’da bulunan gurbetçiler, Kumluca beldesi ve çevre köylerden yüzlerce kişi katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Musa Hub, "Beraber burada geçireceğimiz birkaç saatin herkes adına, ruhumuzun kemali adına, kalbi yaralarımızın tedavisi adına, gönül hastalıklarımızın iyileşmesi adına ve ahirete bakan yönüyle imanımızın güçlenmesi, ibadete olan aşkı şevkimizin, cennete olan aşkı şevkimizin artması adına ve de cehennem korkusunun da gönlümüzde artması adına Cenab-ı Hakk'tan dua ve niyazda bulunalım. Önemli olan çok şey dinlemek hatta çok şey bilmek değildir. Önemli olan bildiğine doğru bildiğine inanmaktır. Nice müminler vardır Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumasını bilmezler, ama Allah'ın evliyasıdırlar. Nice hafızlar vardır ki; belki namaz bile kılmayanlar çıkar arasından. Dolayısıyla önemli olan çok bilmek değildir, doğru bildiğine, doğru bilgilere gönülden iman etmektir.” dedi.

PEYGAMBER SEVGİSİ KOMŞU KÖYLERİ KAYNAŞTIRDI

Peygamber sevgisi Kumluca beldesi ve çevre köylerden gelen yüzlerce kişinin kaynaşmasına vesile oldu. Güldane Camcı, konuşmasında, köylü bayanlar olarak toplanıp 10 tepsi tatlı, 8 tencere de dolma doldurduklarını belirterek, misafirlere dolma, tatlı, pilav üstü döner ve ayran ikram ettiklerini söyledi.

Programın hazırlanmasında öncülük eden Dibektaş köyü imamı Recai Şenol, “İnşallah Resulullah Efendimizi anmak, O'na salatü selamlar getirmek, hatimler indirmek, tesbihatlar yapmak, Peygamber Efendimiz'n doğumunun 1442. yıl dönümünü köyümüzde kutlamak adına toplandık.” dedi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER