ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 18:16

Aliyev, Hırvatistan'da


Azerbaycan ve Hırvatistan arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.
    
İki günlük resmi ziyaret için Hırvatistan'a gelen Aliyev, başkent Zagreb'de Hırvat mevkidaşı Yosipoviç'le görüştü. İki ülke arasında enerji, altyapı projeleri, tarım ve turizm alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapılan görüşmenin ardından Aliyev ve Yosipoviç, ülkeleri arasında stratejik işbirliğini öngören deklarasyona imza attı.
   
  Hırvatistan Cumhurbaşkanı Yosipoviç, imza töreninde yaptığı konuşmada, imzalanan anlaşmanın iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu söyledi. Mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Yosipoviç, iki dost ülkenin her alanda, özellikle ekonomi alanında işbirliği yapması gerektiğini belirtti.
    
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de iki ülkenin de ekonomik işbirliğinin gelişmesi için istekli olduğuna dikkati çekti. Aliyev, görüşmede ayrıca turizm sektöründeki yatırımların da gündeme geldiğini kaydetti.
    
"Dost ülkelerde yatırım yapıyoruz, Hırvatistan da onlardan biri" diyen Aliyev, Hırvatistan'ın ülkesine NATO üyeliği yolunda verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.
    
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ziyareti kapsamında daha sonra Hırvatistan Meclisi Başkanı Yosip Leko ile de bir araya geldi.
    
Yosip Leko, Azerbaycan Meclisi'nin daveti üzerine bu yıl içerisinde Azerbaycan'ı ziyaret edeceğini söyledi.
    
Hırvatistan'a ikinci kez geldiğini ifade eden Aliyev de ülkesinin Hırvatistan'ın en önemli petrol tedarikçilerinden biri olduğuna işaret etti. Hırvatistan'ın Güney Akım doğalgaz boru hattına dahil olmasını istediklerini belirten Aliyev, bu şekilde Azerbaycan'ın Avrupa Birliği ile de birleşmesini sağlayacaklarını kaydetti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER