ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2013 Pazartesi 16:23

Ali İsmail Korkmaz'ın failleri yakalandı

Ali İsmail Korkmazın failleri yakalandı

Eskişehir'de hayatına kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili 1 kişi gözaltına alındı.


Gezi Parkı eylemleri sonrasında darbedilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi İsmail Ali Korkmaz'ın ölümüne ilişkin 1 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişiler tarafından yapılan saldırı sonucu öldüğü ileri sürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili gözaltına alınan şüpheli S.K. adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan halk otobüsü şoförü olduğu öğrenilen S.K., sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın olduğu bölgedeki 2 işyerine ait güvenlik kamerası görüntülerini ayrıntılı olarak inceledi. İnceleme sonunda Korkmaz'a saldıranlar tesbit edildi. Bu kişilerin polis olmadığını, sivil kişiler olduğu ve bunların gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, üniversiteli Ali İsmail korkmaz, 2 Haziran gecesi Gezi Parkı protestoları sırasında, ara sokakta sivil kıyafetli 5-6 kişi tarafından dövüldü. Bir süredir tedavi gören Korkmaz, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Korkmaz olayı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ve savcılık, 40'ın üzerinde kamera görüntüsünü inceledi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın avukatı Selin Dağlar, gözaltıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dağlar, Ali İsmail Korkmaz'ın failinin yakalandığı yönünde çıkan haberleri takip ettiklerini belirterek, zanlının gerçek fail olup olmadığının net olmadığını söyledi.

Basında yer alan 'Katil yakalandı' gibi haberleri doğru bulmadığını anlatan Dağlar, "Bir kişi gözaltına alınmış doğrudur. Ama Ali İsmail'in katili olup olmadığı şuan için net değil. Çünkü henüz şahıs savcılığa intikal ettirilmemiş ve ifadesi alınmamış" dedi.

Antakya'nın Ekinci Beldesi'nde kardeşinin yasını tutan avukat Gürkan Korkmaz, kimlerin gözaltına alındığını henüz bilmediklerini, ancak saldırıda polislerin de olduğunu net olarak bildiklerini belirtti.

"GÜNAH KEÇİSİ YARATMASINLAR"

Emniyetin kendi içindeki polisleri de teslim etmesini istediklerini söyleyen ağabey Korkmaz, "Şu an ifadeye alınanların kimler olduğunu bilmiyoruz. Umarız ki, faillerdir. Bu faillerin arasında polisler de var. Bundan artık eminiz. Emniyet, kendi arasındaki polisleri vermediği sürece, samimi bulmuyoruz. Bize günah keçisi vermesinler, failleri versinler. Bir de bunlara destek olanları versinler. Vatandaşların yanında Ali İsmail'e vuran polisleri versinler, failleri bulsunlar. Medyada bilgi kirliliği yaratıp, hedefleri saptırıp, günah keçileri yaratmasınlar" dedi.

"GÖRÜNTÜLERDE POLİS VARDI"

Oğluna yapılan saldırı görüntülerinde, tam teçhizatlı bir resmi polis olduğunu savunan acılı baba Şahap Korkmaz da, polisin eli sopalı çeteyle anlaşma yaptığını ileri sürdü. Eyleme katılan ve biber gazından kaçan çocukların 'fare gibi kovalanıp, dövüldüğünü' iddia eden Şahap Korkmaz, şöyle konuştu:

"Failleri bulunmuşsa, gözaltına alınmışsa, bunlar kanıtlanmalı. Tam olarak kanıtlanmalı. 'Yakalandı, gözaltına alındı' sadece sözde kalmasın. Görüntülensin. Bir de, birkaç saniyelik video kasetinde bir tane polis vardı. Maskeli, coplu silahlı, resmi elbiseli polis görünüyordu. Çeteyle anlaşma yapıyorlardı. Aralarında 'gelenlere ne yapacağız' diye konuşuyorlardı. Nihayetinde çocuklar geliyor, sanki fare kovalar gibi öldüresiye vuruyorlardı. İnsanlara acımadan, öldüresiye vuruyorlardı. Bu olayın içinde polislerin de olduğu kesin. Eğer siviller de varsa, polislerin koruması altındadır. Kesinlikle, polislerin himayesinde bu olaylar olmuş. Birkaç saniyelik görüntüler, bunların hepsinin mesajını veriyor anlayana."
 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER