ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 13:40

Ali İsmail Korkmaz davasının seyri değişecek

Ali İsmail Korkmaz davasının seyri değişecek

TÜBİTAK raporunun davanın seyri açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.


Kayseri’de görülecek Ali İsmail Kormaz davasının 4. duruşması yarın görülecek. Duruşma öncesi kentte geniş güvenlik önlemi alınacak. Duruşmaya yetişmesi halinde TÜBİTAK raporunun davanın seyri açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınmıştı. 4’ü polis toplam 8 sanığın yargılandığı davaya 9 Ekim'de Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. 4. duruşma öncesi kentte geniş güvenlik önlemi alınacak. İlk duruşmalarda olduğu gibi Adliye Sarayı çevresi polis bariyerleriyle çevrilecek. Yer darlığı nedeniyle konferans salonunda görülecek davayı, sınırlı sayıda kişinin takip etmesine izin verilecek. Davaya destek için Kayseri ve şehir dışında adliye önüne gelenler ise Erkilet Bulvarı üzerinde oluşturulacak bir noktada bekletilecek. Adliyeye çıkan yollar, araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

PROVAKASYON ENDİŞESİ ARTIYOR

IŞİD’in Kobani’ye girmesini protesto etmek için ülkenin yangın yerine çevrilmesi, Ali İsmail Korkmaz davası öncesi Kayseri’de provokasyon endişesini artırdı. Yaşanan olaylar, kentte alınacak güvenlik tedbirlerinin önemini bir kat daha gözler önüne serdi. Provokasyon uyarısında bulunan polis, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Kentte, Kayseri’nin yanı sıra çevre illerden gelen polislerin de görev yapacağı öğrenildi.

GÖZLER TÜBİTAK RAPORUNDA OLACAK

Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili ilk 3 duruşmada mahkemeye sunulmayan TÜBİTAK raporu, davanın seyrini değiştirebilir. Çünkü rapor, dava dosyasına giren olayın yaşandığı yeri gören fırıncıya ait güvenlik kamerası görüntüsünde yer alan ve dövülen şahsın ölen Ali İsmail Korkmaz olup olmadığını ortaya çıkaracak.

Sanıklar ve avukatları, ilk duruşmalarda güvenlik kamerası görüntülerinde dayak yiyen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı yönünde ifade ve savunma yaptı. Ayrıca TÜBİTAK’ın raporu mahkemeye ulaşması halinde sosyal medyada dolaşan görüntüler, ilk defa mahkeme huzurunda izlenecek.

DAVADA 4’Ü POLİS 8 SANIK YARGILANIYOR

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de düzenlenen Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra hastaneye kaldırılmıştı. Korkmaz, 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu; polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER