ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2012 Salı 17:45

Ali Ağaoğlu'na iptal şoku!

Ali Ağaoğluna iptal şoku!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Fatih Ormanı B Tipi Mesire Yerinin işletmeciliğini yürüten AKC Petrol Ürünleri'nin sözleşmesini feshetti.


Doğa ve Milli Park Genel Müdürü Ahmet Özyanık açıkladı: "Fatih Ormanı tahsisi iptal edildi. Noter kanalıyla gerekli tatbikat yapıldı. Onaylanan bir imar planı yok."

Fatih Ormanı B TOrman ve Su İşleri Bakanlığı, B Tipi Mesire Yerinin işletmeciliğini yürüten AKC Petrol Ürünleri'nin sözleşmesini, idareden izin almaksızın işadamı Ali Ağaoğlu'nun da arasında bulunduğu gruba hisse devri yaptığı gerekçesiyle feshetti. Depozito ve teminatları gelir kaydedilecek olan AKC Petrol Ürünleri, mesire yerini 10 gün içinde hasarsız olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na devredecek, ayrıca 1 yıl boyuncada devlet ihalelerine giremeyecek. Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesi ile gündeme gelen Fatih Ormanı Mesire Yerinin sözleşmesi 9 Kasım 2012 itibarıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından feshedildi.

AĞAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ahmet Özyanık'ın açıklaması medyada geniş yankı bulurken, Ağaoğlu tarafı yazete.com'a konuyla ilgili açıklama gönderdi. 

İşte Ali Ağaoğlu'ndan gelen o açıklama:

Maslak 1453 projesi :

1- Maslak 1453 proje arsasının mülkiyeti toki iştiraki olan emlak konut GYO A.Ş’ne aittir.
2- Projenin inşaat ruhsatı yasalara ve mevcut imar planına uygun olarak alınmıştır.
3- Maslak 1453 projesi şirketimiz tarafından emlak konut gyo a.ş ile hasılat paylaşımı esası ile yürütülmektedir. Projemizin inşaat ruhsatı ise yürürlüktedir.

Orman projesi :

4- Orman projesi – bu projenin hemen yanında park orman ve fatih ormanları bulunmaktadır. Maslak 1453 projesi’nin reklam kampanyasında ‘evinizin hemen yakınında bir orman ister misiniz? ‘ şeklinde açıklamamızda yanıltma yoktur.
5- Fatih ormanlarının mesire yeri grup şirketimiz akc petrol’e kiralanmıştır.
Ormanın parkorman olarak bilinen kısmı ise sayın serdar bilgili’ye ait ege turizm anonim şirketi’ne tahsis edilerek kiralanmıştır.
6- Orman bakanlığınca iptal edilen sözleşme fatih ormanlarının mesire yerine ait kiralama ve tahsis sözleşmesidir.
7- Tahsisi veya işletme hakkı kime ait olursa olsun ormanların mülkiyeti kamuya aittir yani 75 milyon türk vatandaşının kullanımına açıktır.
8- Orman bakanlığı tarafından iptal edilen mesire yerinin kiralama ve tahsis sözleşmesidir.
9- Habertürk’ te yer alan maslak 1453 projesinin iptali kanaatini uyandıran haber kasıtlı olarak tüketiciyi yanıltmaya yönelik olarak yapılmıştır.

Sonuç olarak; adı geçen projenin arsası türk silahlı kuvvetleri tarafından atış poligonu olarak kullanılmakta iken toki’ye devredilmiştir. Mülkiyeti halen toki iştiraki olan emlak konut gyo a.ş.’ye ait olup, yüklenici olarak şirketimiz tarafından hasılat paylaşımı ile yürütülmektedir.

Projemizin hemen yakınında yer alan fatih ormanı mesire yerine ait kira sözleşmesinin iptali maslak 1453 projesinden tamamıyla ayrı bir hukuki konu olup, projenin devamına hiçbir engel teşkil etmemektedir.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER