ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2012 Salı 14:30

AKÜ, sivil havacılık için hostes yetiştirecek

AKÜ, sivil havacılık için hostes yetiştirecek


Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ), sivil havacılıkta hostes ihtiyacını karşılamaya yönelik 'Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü' açıyor. Önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek olan bölüm için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yeterlilik belgesi almak için alt yapı çalışmalarına başlandı.

Zafer Havaalanı, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı ve Denizli Çardak Havaalanı’nın ortasında bulunan Afyonkarahisar’da açılacak bölümün sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. AKÜ Dinar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, önümüzdeki dönemde 40 öğrenci alacakları bölümün hostes yetiştireceğini söyledi. Bu sektörde artık okullu hosteslerin tercih edilmeye başlandığın belirten Balık, mezunlarının başta Türk Hava Yolları(THY) olmak olmak üzere diğer hava yolu şirketlerinde rahatlıkla istihdam edilebileceğini belirtti.

Türkiye’nin gerek coğrafi yapısı gerekse diğer özellileri itibariyle havacılık sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini ifade eden Balık, buna bağlık olarak da hızla kalifiye eleman ihtiyacının arttığını dile getirdi. Bölüm için alt yapı çalışmalarına başladıklarını belirten Balık, öğretim elemanı için Yükseköğretim Kurulu(YÖK)’e, yetki belgesi almak için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını anlattı.

HOSTESLERE HANGİ DERSLER VERİLECEK

İbrahim Balık, öğrencilerin mezun olmadan önce THY’nin Mokap eğitimini alacaklarını ifade ederek, okul süresince öğrencilere ilk yardım, uçuş emniyeti yabancı dil, ekip arası iş koordinasyonu, acil durum eğitimi, ikram ve servis, tehlikeli maddeler, hava hukuku gibi dersler verileceğini anlattı. Balık, "Program öğrencilerine hızla gelişen havacılık sektöründe sadece ulusal değil aynı zamanda uluslararası düzeyde talep görmelerini sağlayacak nitelikte eğitim verilmesi hedeflenmektedir. 2013-2014 dönemi itibarı ile 40 kontenjan ile öğretime başlaması planlanmaktadır. Mezunlarımızın sektörde ortalama 1,5 ile 3 bin lira arasında istihdam edilmesini umuyoruz. Bu bölümden sonra yer hizmetleri ve sivil havacılıkla ilgili diğer bazı bölümlerin açılmasını hedefliyoruz." dedi.

Balık, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Kapadokya Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek sektörel gelişmeleri yakından gördüklerini, işbirliği olanaklarını artırmak için 9.Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı. AİREX 2012’ye katıldıklarını kaydetti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER