ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2013 Pazartesi 23:27

Akdoğan: "Mısır'da yaşanan utanç vesikasıdır"

Akdoğan: "Mısırda yaşanan utanç vesikasıdır"

Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan Mısır'da yaşanan askeri darbeyi değerlendirdi. Akdoğan, "Mısır'daki darbe planlı bir iştir ve utanç vesikasıdır" dedi.


Habertürk TV'de canlı yayına katılan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan Mısır'da yaşanan askeri darbeyi değerlendirerek soruları yanıtladı.

Mısır'da utanç tablosunun oluştuğunu belirten Akdoğan, "Mısır'daki darbe planlı bir iştir. Demokrasiyle seçilerek iş başına gelen bir seçilmiş planlı bir şekilde koltuğundan indirildi. Mısır'da yaşanan bir utanç tablosudur. Bunun adı askeri darbedir, kimin ne dediğinin önemi yok. Darbenin farklı şekilde gösterilecek tarafı yok. Kimse darbeyi meşrulaştırımaz. Ortada çok açık darbe vardır. Darbe severler bu durumu farklı şekilde anlatmaya çalışanlar açısından bu iş utanç vesikasıdır. O darbeci generalin arkasında saf tutanlar o fotoğraf karesine girenler bu utanç vesikasını hayatları boyunca yaşayacaklardır" dedi.

Oyunların bozulduğunu söyleyen Akdoğan, "Türkiye bu olayda dik durdu ahlaki duruş gösterdi. Türkiye ortadoğu'da bir statü ve segi kazandıysa bunu ahlaki duruşuyla kazandı. Mısır halkı bizim dostumuz ve kardeşimizdir. İsrail'in rahatsızlık duymasıda Türkiye başta olmak üzere ortadoğuda yaşanan olumlu gelişmelerdir" diye konuştu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Akdoğan, "Mısır'da asker halkı eziyor. Halkı askerin postalı altında ezerseniz bunun adı demokrasi olmaz. Mursi'nin ihracaatlarını ve çalışmalarını sevmeyebilirsiniz. Ama bunun adı darbeyle koltuktan indirme olamaz. Mısır'da demokrasinin tekrar geri geleceğinin garantisi yok. Bunun garantisini kimse veremiyor" dedi.

BATI TESTTEN GEÇEMEDİ

Batı'nın samimiyetsizliğini eleştiren Akdoğan, "Mısır'da yaşanan olayda bir samimiyet testi yaşandı. Batı burada olan darbenin ardından testten geçemedi. Yani AB kurumsal olarak bu olayda sessiz kalmıştır ve tepki göstermemiştir. İnsanların bu ülkelere ve değerlere karşı inancında sarsıntı meydana gelmiştir. O zaman siz bizi kandırıyor musunuz? sorusu akıllara geliyor. Burada tek ülke üzerinden değil batı üzerinden konuşmalıyız. Batı burada demokrasi mi istiyor yoksa kendi kontrollerinde bir ülke mi istiyor. Baktığımız zaman ortada demokrasi falan istenmiyor. Halkın ne dediği değil kendilerinin ne dediği önemliymiş gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecini değerlendiren Akdoğan, "Terör konusunda ikircikli tutum sergileniyor. MHP bu işin PKK için yapıldığını söyledi. MHP karşı çıkıyor. Bu söylemler insanı üzüyor. MHP ile görüşüyoruz. Terör örgütü mensuplarının ülkemizi terk etmesi çok önemlidir. Bu iş için tüm siyasi partiler taşın altına elini koymalıdır. AK Parti taşın altına elini koydu çünkü biz feformcu bir partiyiz. Önemli olan uzlaşmanın olmasıdır. Kimisi PKK çekilmez diyordu ama PKK çekiliyor. Olumlu şekilde işleyen bir süreç var. Toplumda büyük bir umut var" diye konuştu.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER