ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2013 Perşembe 16:47

Akçakale'ye ateş açıldı: 1 polis şehit

Akçakaleye ateş açıldı: 1 polis şehit

Suriyeliler Akçakale'de ateş açtı. 1 polis şehit oldu 6 kişi de yaralandı.


Şanlıurfa'da, Akçakale Gümrük Kapısı'nda güvenlik güçleri ile Suriyeliler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 asker olmak üzere 6 kişi silahla yaralandı. Çok sayıda vatandaşın da taş ve sopalarla yaralandığı öğrenildi.

Şanlıurfa’da, Türkiye sınırına geçmek istedikleri iddia edilen bir grup Suriyeli ile sınır güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri arasında kavga çıktı. Düzenli geçiş için polis uyarısını dikkate almayan Suriyeliler, önce polise hakaret etti, sonra darp etmeye çalıştı.

Polis ile sığınmacı olduğu iddia edilen bir Suriyeli arasında başlayan tartışma taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Olayın büyümesi ile silahlar ateşlendi. Çıkan kavgada, 1' polis şehit oldu.1 polis, 1 asker ve 4 vatandaş silahların ateşlenmesi sonucu yaralandı.

Olayda yaralananlar, Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu öğrenilen bir polis, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı olayda, darp sonucu hafif yaralanan çok sayıda vatandaş çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay sonrası Şanlıurfa emniyet müdürü, ilçe kaymakamı, askeri yetkililer sınır kapısına gelerek incelemede bulunurken, çok sayıda Çevik Kuvvet polisi güvenlik önlemi aldı. ZPT araçları ile muhtemel saldırılara karşı tedbir alınırken, panzer, akrep gibi polis araçları da sınırda adeta kuş uçurtmadı. Ambulanslar da muhtemel duruma karşın sınırda bekletiliyor. Olay ile ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı.

YARALILARIN DURUMU

Şanlıurfa Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, olayda 12 kişinin yaralandığını açıkladı. Yarlanan polislerden biri şehit oldu.

Duran, arbedede yaralananlardan durumu ağır polisin Şanlıurfa'ya sevk edildiğini belirtti. Diğer yaralıların tedavisinin Akçakale'de sürdüğünü ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"Olayda 12 yaralı var. Bunlardan 7'si ateşli silahla, 5'i de arbedede yaralandı. Silahla yaralananlar arasında bir asker ile polis memurları Ferhat Avcı ve Mehmet Yenenci bulunuyor. Yaralı 4 vatandaşın kimliğini henüz tespit edemedik."

Duran, ağır yaralanan polis memuru Serhat Avcı'nın Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma sevk edildi.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR...

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDE!

Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeli göçmenler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbede nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Gümrük kapısı ve çevresine şerit çeken güvenlik güçleri, bölgedeki vatandaşları uzaklaştırıyor. Zırhlı askeri araçların bulunduğu kapı ve çevresinde ambulanslar da bekletiliyor. Bazı askeri araçların yönlerini sınırın diğer tarafına çevirdiği gözlendi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER