ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ocak 2017 Pazar 23:12

AK Parti'ye saldıran terörist ölü ele geçirildi

AK Partiye saldıran terörist ölü ele geçirildi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığına lav silahıyla saldırıyı düzenlediği belirlenen terör örgütü DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat, Tekirdağ'da ölü olarak ele geçirildi.


AK Parti İstanbul İl Başkanlığına lav silahıyla saldırıyı düzenlediği belirlenen terör örgütü DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat, Tekirdağ'da ölü olarak ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, AK Parti İl Başkanlığına yönelik saldırıyı, İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesindeki "gri liste"de yer alan ve başına 300 bin lira ödül konulan Bilgehan Karpat'ın gerçekleştirdiği belirlendi.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesindeki mesire alanında olduğu tespit edilen teröristin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Operasyon sırasında polise ateş açtığı belirtilen terörist, ölü olarak ele geçirildi.

"Dur ihtarına uymadı"

Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Bilgehan Karpat'ın, Muratlı ilçesinde polisin "dur ihtarı"na uymayıp kaçtığını ve düzenlenen operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet çevresinde alınan tedbirler çerçevesinde, terör örgütü DHKP-C üyesi Şerif Turunç'un yakalandığını anımsattı.

Şahsın üzerinde el bombası ve tabanca bulunduğunu ifade eden Aydın, ''İkinci şahsı tespit etmek için çalışmalar yapıyorduk. Muratlı ilçesinde olduğu tespit edildi. Dur ihtarına uymadığından dolayı arkadaşlar ateş açtılar. Araziye kaçtı ve yapılan operasyon sonrası DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat ölü olarak ele geçirildi.'' dedi.

Öte yandan Karpat'ın etkisiz hale getirildiği mesire alanının yakınında bulunan bir kulübede arama yapıldı. Aramada, teröriste ait olduğu belirtilen çanta ve bazı eşyalar bulundu. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER