ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2019 Cuma 14:35

"AK Parti'nin kazanması, HDP ve PKK'ya verilecek en büyük cevaptı"

"AK Partinin kazanması, HDP ve PKKya verilecek en büyük cevaptı"

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, 31 Mart'taki seçimde merkez ile 3 ilçe ve 11 belde belediyesinde adaylarının kazanmasının sahadaki koordinasyon, tevazu ve samimiyetten kaynaklandığını belirtti.


AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, seçimde merkez ile 3 ilçe ve 11 belde belediyesinde adaylarının kazanmasına ilişkin, "Terörün temas ettiği bu coğrafyada ezici üstünlükle AK Parti'nin kazanması, HDP ve PKK'ya verilecek en büyük cevaptı. Biz de bu cevabı verdik." dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti adayları, belediyelere İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şırnak merkez ile Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçeleri, Şırnak merkeze bağlı Kumçatı ve Kasrik beldelerinde, Uludere'nin Hilal, Şenoba ve Uzungeçit, Silopi'nin Görümlü, Çalışkan ve Başverimli, İdil'in Karalar, Sırtköy, Güçlükonak'ın Fındık beldelerinde seçildi. AK Parti'nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Şırnak'ta aldığı yüzde 29,3 oy oranı bu seçimde yaklaşık yüzde 100 artarak yüzde yaklaşık 58'e ulaştı.

Seçimde Şırnak'ta sağlanan başarıya yönelik AA muhabirine değerlendirmede bulunan Erkan, seçim sonucunun bütün bölgeye verilen bir mesaj niteliği taşıdığını belirtti.

Erkan, AK Parti'nin il genelindeki başarısının tesadüf olmadığına işaret ederek teşkilat olarak özverili ve sistemli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Özellikle Kürt halkının yaşamış olduğu coğrafyada insanların tercihini bu yönde kullanması ve Şırnak'ta 19 belediyeden 15'inin AK Parti belediyeciliğiyle buluşması çok anlamlı bir mesaj." diyen Erkan, bölge halkının tercihini istikrar ve huzur ile yepyeni bir Şırnak'tan yana kullandığını aktardı.

Erkan, seçimde sandık bazlı örgütlenmeyi iyi uyguladıklarını ve seçmen bazlı çalışmaya ağırlık verdiklerini dile getirerek sandıklarda bin 998 kişiyi görevlendirdiklerini, sahada da 9 bin 998 üyenin çalışma yürüttüğünü anlattı.

- "Bütün algıları değiştirdik"

Şırnak'ta halkın çok büyük sıkıntılar çektiğini, büyük badireler atlattığını anımsatan Erkan, "Bugüne kadar AK Parti'yi bu toplum AK Parti'nin kendi ağzından dinlemedi, HDP'den ve PKK'dan duyduklarıyla... Seçimde sahaya inilmiş teşkilatların çalışmasıyla bütün olumsuz algılar değiştirilmiştir." diye konuştu.

"Terörün temas ettiği bu coğrafyada ezici üstünlükle AK Parti'nin kazanması, HDP ve PKK'ya verilecek en büyük cevaptı. Biz de bu cevabı verdik." ifadelerini kullanan Erkan, binlerce evi ziyaret ederek vatandaşlarla görüşme fırsatı bulduklarını vurguladı.

Erkan, vatandaşların bu samimiyeti gördüğünü dile getirerek "Onlara 'Eksiğimizi, yanlışlarımızı bize söyleyin.' diyerek yaklaştık ve çok doğru karar verdiğimiz de ortaya çıktı." değerlendirmesini yaptı.

- "Vatandaş kalkınmayı görecek"

Erkan, AK Parti belediyeciliğiyle vatandaşlara tevazu, hizmet, güvenlik ve kalkınmayı göstermek istediklerine dikkati çekerek temel hedeflerinin bu topluma hak ettiği hizmetleri sunmak olduğunu belirtti. Halkla ve gençlerle omuz omuza çalışacaklarını aktaran Erkan, her koşulda halkın yanında yer alacaklarını bildirdi.

Erkan, hükümet ve yerel üretim destekleriyle 5 yıllık süreçte kente altın çağını yaşatacaklarını kaydetti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER