ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 19:23

AK Partili vekil Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

AK Partili vekil Erdoğana hakaretten tutuklandı

Eski AK Partili vekil Erdoğan'a hakaretten tutuklandı


Eski Ak Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter'da 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı polis merkezinden çıkışta AK Partili kalabalık bir grubun protestosuyla karşılaştı.

Erdoğan lehine slogan, İşbaşaran'ın aracına yumurta

Protestocular İşbaşaran'ın Beyoğlu Polis Merkezi çıkışında bindirildiği otomobile yumurta attı. Bu sırada izdiham da yaşandı.

Feyzi İşbaşaran adliye girişinde de 2 kişinin saldırısına uğradı. Tekmeli yumruklu saldırıya uğrayan İşbaşaran'ı polisler ve özel güvenlik görevlileri korumaya çalıştı. 2 saldırgan gözaltına alındı.

Twitter paylaşımına "hakaret gözaltısı"

Edinilen bilgiye göre Ak Parti eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter hesabından 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yapılan şikayetler üzerine Beyoğlu Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Beyoğlu'nda kaldığı otelde gözaltına alındı.

06.30 mesajı : Odamı polisler bastı

İşbaşaran sabah 06.30 sıralarında twitter hesabından paylaştığı mesajında "Londra'dan geldim. Saat bu saat. Tayyip'in polisleri odayı bastı. Giyinip gidiyorum.." şeklinde paylaşımda bulundu.

Tutuklandı

Gözaltında tutulduğu Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen İşbaşaran'ın ifadesi, attığı hakaret içerikli tweetlerle ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet
Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Vedat Yiğit tarafından alındı.

Savcı Yiğit, İşbaşaran'ı, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) belirlenen, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan tutuklanması ve "tehdit" suçundan da adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Hakimlik, İşbaşaran'ın TCK'nın 299. maddesi uyarınca "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi. İşbaşaran hakkında, üst sınırı 2 yıl olan TCK'nın 106. maddesi uyarınca "tehdit" suçundan yurt dışına çıkış yasağını kapsayan adli kontrol tedbiri uygulanmasına da hükmedildi.

"Bir kısmını Adnan Oktar'a yazdım"

Feyzi İşbaşaran'ın savcılık ifadesinde, Twitter'de yazdıklarının bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul ettiği ve bir kısmını ise yazmadığını iddia ettiği öğrenildi. Başaran'ın, "Yazdıklarımın bir kısmını Cumhurbaşkanına değil de Adnan Oktar'a yazdım" dediği kaydedildi. 

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER