ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:19

AK Partili Mekteplioğlu: Gözyaşı merhametin sembolü

AK Partili Mekteplioğlu: Gözyaşı merhametin sembolü


AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında Mısır'da darbeciler tarafından katledilen 17 yaşındaki Esma için ağlamasını eleştirenleri anlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

Gözyaşı dökmenin bir erdem ve merhametin simgesi olduğunu belirten Mekteplioğlu, Mısır'da darbeciler tarafından tutuklanan Muhammed Biltaci'nin keskin nişancılar tarafından katledilen kızı Esma'ya yazdığı yürek burkan şiiri yüreğinde insan sevgisi ve merhamet barındıran herkesi derinden yaralayarak gözyaşına boğduğunu kaydetti. Ülke ve ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Mekteplioğlu, Başbakan Erdoğan'ın ağlamasını eleştiren muhalefet partilerini anlamakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Gözyaşı dökmenin ruhun billurlaşmasının ifadesi olduğunu belirten Mekteplioğlu, genel başkanları Erdoğan'ında bir parti lideri, başbakan olması yanı sıra bir insan ve baba olduğunu söyledi. Mekteplioğlu, "Başbakanımızın ağlaması Mısır'da keskin nişancılar tarafından katledilen 17 yaşındaki Esma'ya babasının duygu dolu şiirdeki yürek burkan sözlerdir. Bir baba düşünün ki 17 yaşında hayatının baharında kurşunlanarak öldürülüyor ve kızının cenazesine katılamıyor. Son kez göremiyor ve alnına baba şefkati ile öpücük konduramıyor. Bu yürek burkan tablo karşısında hislenerek ağlayan Başbakanımızı eleştirenleri anlamakta zorluk çekiyoruz. Masum duygularla dökülen gözyaşının siyaseti olmaz. Gözyaşı bir yürek hoplamasıdır. Bir yürek burkulmasıdır ve hangi parti lideri olursa olsun siyaset malzemesi olmamalı. Ülkemiz masum insanların öldürülmesi karşısında gözyaşı döken bir başbakan gördüğü için gurur duyuyoruz. Çünkü herkes gözyaşı dökemez." diye konuştu.

Suriye'de Beşar Esed'in zehir gazı kullanarak masum insanları öldürmesini nefretle kınadıklarını belirten Mekteplioğlu, dünyanın 100 binin üzerinde insanın ölümüne sebep olan Esed'in zulmune dur deme zamanınında geldiğini kaydetti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER