ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2013 Perşembe 15:03

AK Partili Bal'ın ihracı isteniyor

AK Partili Balın ihracı isteniyor

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.


AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği iddiasıyla İdris Bal'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi kararı alındı.

İDRİS BAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Partisi tarafından müşterek disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir" dedi.

Bal, Disipline sevk edildiğini bir arkadaşının söylediğini, şu ana kadar kendine bir tebligat yapılmadığını kaydetti.

"Dershane politikasıyla ilgili çok ciddi kaygımız vardı, o herhalde tetikledi" diyen Bal, şu ifadeleri kullandı:

"Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir. Yapacak bir şey yok. Bizden kaba bir sözcük çıkmaz. Doğrudur, fikri anlamda bazı kaygılarımız var. Bunun, 'parti demokrarisi içerisinde, demokrasinin o temel sınırları içerisindedir' diye düşünüyordum. Demek ki arkadaşlar başka türlü düşünmüşler ve disipline göndermişler. Bakarız artık. Ona göre değerlendirme yaparım."

"Değerlendireceğim" sözüyle istifa anlamında mı söylediniz?" sorusuna ise Bal, "Şu anda verilmiş bir karar yok. Bilmiyorum. Bana tebligat bile yapılmadı. Neyle suçlandığımı da bilmiyorum. Şu anda istifa düşünmüyorum, duruma bakacağım" karşılığını verdi.

BAŞBAKAN KONUŞURKEN İDRİS BAL TWEET ATMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Salı günkü grup toplantısında "Korkuyla büyük devlet olunmaz" dedi, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Twitter'dan "Korku ile büyük devlet olunamayacağı gibi, hesapsız, plansız, günübirlik küçük hesaplarla büyük devlet olunamaz ancak büyük hatalar yapılır" yanıtını vermişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER