ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 14:26

AK Parti'den iki alternatifli program

AK Partiden iki alternatifli program

AK Parti, TBMM'de gündemdeki düzenlemeleri yasalaştırmak ve hükümet programının görüşmeleri için iki alternatifli bir çalışma programı çıkardı.


AK Parti Grubu, cumhurbaşkanı yemin töreninin ardından Meclis'in çalışma takvimini oluşturmak üzere çalışıyor.

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda 28 Ağustos'ta yemin etmesinin ardından gündemdeki düzenlemeleri yasalaştırmak ve Hükümet programının görüşmeleri için iki alternatifli bir çalışma programı çıkardı.

AK Parti, 1 Eylül Pazartesi veya 30 Ağustos Cumartesi günü Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasını planlıyor. Genel Kurul, 1 Eylül'de toplanırsa 9 Eylül'e kadar; 30 Ağustos'ta toplanırsa 4 Eylül'e kadar mesai yapacak.

İLK TASLAK

İlk taslak programa göre, eğer Meclis 1 Eylül'de olağanüstü toplanırsa, Torba Kanun Tasarısı'nın 6. bölümünü görüşecek. 2 Eylül'de bu tasarının yasalaşmasından sonra 3 Eylül'de soruşturmanın gizliliğinde avukatların belge ve bilgilere ulaşmasını engelleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) Değişiklik Yapan Kanun Teklifi için mesai yapılacak.

Bu taslakta Hükümet programının, 4 Eylül Perşembe günü okunması öngörülüyor. CHP'nin 5 ve 6 Eylül tarihlerinde yapacağı kurultaya da uygun bir şekilde ve içtüzük gereği bu tarihlerde ara verilecek. Hükümet programının görüşmeleri 7 Eylül'de başlayacak 1 günlük aradan sonra 9 Eylül'de güven oylaması yapılacak.

2. ALTERNATiF

AK Parti, ikinci bir taslak program daha hazırladı. Bu programda 30 Ağustos'ta olağanüstü toplanacak Genel Kurul'da, Hükümet programı okunacak. Programın okunmasından sonra Torba Tasarısı, saat 19.00' kadar ele alınacak.

İçtüzük gereği Hükümet programının okunmasının üzerinden 2 tam gün geçtikten sonra 31 Ağustos'ta Torba Tasarı'nın görüşmelerine devam edilecek ve 1 Eylül'de görüşmeler tamamlanacak.

Hükümet programı üzerindeki görüşmeler 2 Eylül'de yapılacak. 3 Eylül'de ise CMK Teklifi'ne geçilecek, eğer aynı gün yasalaşmazsa, 4 Eylül'de de görüşmeler devam edecek.

Hükümetin güven oylaması ise 4 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Her iki taslak programda da Erdoğan'ın, 28 Ağustos'ta Hükümet'i kurmakla görevlendirme yaptığı ve 29 Ağustos'ta Hükümet'in kurularak, Resmi Gazete'de yayımlandığı öngörülüyor. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER