ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2014 Cuma 18:14

AK Parti'de istifalar

AK Partide istifalar

AK Parti’de sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor....


AK Parti'de istifalar arka arkaya geldi...  AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, görevinden istifa etti.

Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"2002 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında teşkilat başkanı olarak siyasi hayatıma başladığım, devamında 2005 yılından itibaren Ankara İl Başkanlığında başkan yardımcısı olarak icra ettiğim hizmetlerimden sonra 2009 yılından itibaren il başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan beş yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyor; başta bu onurlu görevleri tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum." 

BOLU İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

AK Parti Bolu İl Başkanı olarak görev yapan Ömer Sayın, başkanlıktan sözlü olarak istifa etti. Sayın, bu pazar günü yapılacak olan İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda kararını kamuoyu ile paylaşacak.

AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, il başkanlığından istifa etti. Yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Sayın, 3 buçuk yıldır hizmet verdiği il başkanlığından kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi. Sayın, bu kararını sözlü olarak nisan ayında genel merkezde Süleyman Soylu ile paylaştığını ancak bu pazar günü yapılacak olan il danışma meclisi toplantısında da kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

İstifanın ardından, sadece il başkanlığını bıraktığını, siyaseti bırakmadığını söyleyen Ömer Sayın, “Şu an il başkanlığını bırakıyorum, bu, siyaseti bırakıyorum anlamına gelmiyor. Netice itibarıyla siyaset yapmak ve siyasette bir yerlerde olma zorunluluğu yok. Biz inançlı insanlarız. Bizim öncelikle her şeyden evvel adam olmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bundan sonra yeteri kadar siyaset yaptım, bundan sonra imkân yoksa işimize gücümüze bakarız.” dedi. Ömer Sayın’dan sonra yeni il başkanı ise genel merkez tarafından belirlenecek.

AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Hatay İl Başkanı Avukat Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi istifa kararı aldı. Alınan bilgiye göre bugün öğleden sonra parti merkezinde bir araya gelen Hatay İl Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantı ile istifa kararı aldı.

Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu'nun istifa dilekçesinde "30 Mart seçimleri sonrasında teşkilat çalışmalarında Genel Merkezimizin önünü açmak için İl Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum." ifadeleri yer aldı.

İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

Ak Parti Erzurum Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri, genel merkezin talebi üzerine istifa ettiğini açıklarken, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir de yönetim kurulu üyesi 40 kişi ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Demir'in açıklamaya, Fethullah Gülen'in 'Mefkure Yolculuğu' adlı kitap ile katıldığı görüldü.

 

AKP, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarını BDP'ye kaptırdığı ilçelerin parti yönetimlerinin istifasını aldı. Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Hınıs belediyelerinin AKP'den BDP'yi geçmesi üzerine, ilçe yönetimleri istifa etti. Seçimlerde ayrıca en yüksek oyu alan Aziziye ilçesi ile Olur yönetimleri de genel merkezin talebi doğrultusunda istifalarını verdi. İstifalardan sonra ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri basına açıklama yapmaktan kaçındı.

AKP Erzurum İl Yönetim Kurulu üyelerinden Serdar Yücelik, parti genel merkezinin talebi doğrultusunda, söz konusu ilçe yönetimlerinin istifalarını sunduklarını ifade etti. Ülke genelinde bir çok ilçe teşkilatının istifa ettiğini ifade eden Yücelik, "Genel merkezin vermiş olduğu karar doğrultusunda ilçe yönetimleri istifalarını sundular. İstifa taleplerinin tebliğ edilmesinin ardından ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. İstifa edenlerin yerine önümüzdeki 15 gün içerisinde yeni atamalar yapılacak. Yapılan, sadece teşkilatta kan değişikliği." dedi.

AKP'ye yakın isimler, istifa depreminin önümüzdeki günler içerisinde diğer ilçelere sıçrayacağına vurgu yaparak, "Milletvekili Cengiz Yavilioğlu'nun memleketi olan Çat'ın CHP'ye kaptırılması nedeniyle bu ilçe ile SP'ye geçen Horasan ilçe teşkilatlarının da istifa etmeleri her an gerçekleşebilir." ifadelerini kullandı. Aynı isimler, Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri ile gelecek yılki milletvekili seçimleri öncesinde, güçlü bir teşkilat oluşturmak amacıyla söz konusu ilçelerin istifalarının talep edildiğini de sözlerine ekledi.

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur’un ardından yönetim kurulu da topluca istifalarını parti genel merkezine sundu. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatör Harun Karaca ile dün yaptıkları toplantı sonrasında yönetim kurulu üyeleri genel merkeze sunduğu istifaları kabul edildi.

Ak Parti Hatay İl Başkanı Avukat Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi istifa kararı aldı. Alınan bilgiye göre bugün öğleden sonra parti merkezinde bir araya gelen Hatay İl Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantı ile istifa kararı aldı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER