ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2014 Cumartesi 10:56

AK Parti ilk kez Afyonkarahisar'da toplanıyor

AK Parti ilk kez Afyonkarahisarda toplanıyor

Parti, yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek ve Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin strateji planını ele alacak.


AK Parti, yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek ve Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin strateji planını ele almak üzere Afyonkarahisar'da toplanıyor.

AK Parti'nin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, bu yıl ilk kez Afyonkarahisar'da yapılacak. Toplantı, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

Toplantının gerçekleştirileceği NG Güral Termal Otel'e, AK Parti'nin yetkili organlarının üyeleri ve milletvekilleri dün akşam geldi.

Erdoğan'ın konuşması ile başlayacak toplantıda 30 Mart mahalli idareler seçimlerinin sonuçlarının analizi için hazırlanan raporlar ile Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin partinin stratejik planı ele alınacak ve gelecek seçimlere dair sunumlar yapılacak. Bazı bakanların da çalışmalarına dair bilgi aktaracağı toplantı, Başbakan Erdoğan'ın pazar günü yapacağı konuşmayla sona erecek.

Başbakan Erdoğan'ın açılış ve kapanış konuşmaları haricinde basına kapalı gerçekleştirilecek toplantılar için emniyet güçlerinin ortam dinlemeleri ilişkin önlem aldığı belirtildi. Bu çerçevede otelde "Böcek" diye tabir edilen dinleme cihazlarına ilişkin aramalar yapıldığı öğrenildi. Otelin girişlerine hassasiyeti artırılmış X-Ray cihazları yerleştirilirken, sivil savunma ekiplerince binada kimyasal tehlikelere karşı hava ölçümleri yapıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıları takip edecek gazeteciler için, daha önce Kızılcahamam'da yapılanlarda olduğu gibi otelin giriş kapısının önünde basın merkezi oluşturuldu. 

AK Partili vekillerden sadece ikisi yürümeyi tercih etti

Daha öne Kızılcahamam’da yaptıkları kamplarda sabahları yürümeyi veya koşmayı tercih eden AK Partili vekiller, bu yıl ilk kez Afyon’da yaptıkları kampta spora eski ilgilerini göstermedi. Hem hava koşullarının kötü olması hem de otelin etrafında yürüyüş ya da spor yapacak bir yer olmamasından dolayı AK Parti kampından sadece iki milletvekili yürümek için otel dışına çıktı.

Sabah erken saatlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç yürümek için dışarı çıktı. Otelden dışarı çıkan iki milletvekili, otelin önündeki yolda sadece bir kez yürümekle yetindi. İki vekil, kısa yürüyüşlerinin ardından hemen içeri girdi.

Otelin içinde farklı spor tesisleri olduğu biliniyor. Ancak içeriye girişler yasak olduğu ve otelin etrafına yaklaşılmasına izin verilmediği için başka spor yapan milletvekili olup olmadığı bilinmiyor.

Kızılcahamam’daki kampta ise otelin etrafında yürüyüş yerleri ve halı sahalar olduğu için, milletvekilleri hem yürümek ve koşmak hem de futbol maçı yapmak için otel dışına çıkıyorlardı. Ancak Afyonkarahisar’daki kamp yapılan otelin etrafında böyle bir imkan bulunmuyor.

Öte yandan AK Parti milletvekillerinin, sabah namazını Afyonkarahisar merkezde kıldıkları ve namaz sonrası şehri gezdikleri öğrenildi.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER