ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Nisan 2014 Pazartesi 09:48

AK Parti (13) oyla kazandı!

AK Parti (13) oyla kazandı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan itirazlar nedeniyle tekrar sayım yapıldı. AK Partili Ceylan 13 oy farkla CHP'li Erbay'dan belediye başkanlığını aldı.


Köyceğiz ilçesinde, AK Parti ve CHP'nin itirazı sonucu sayımı yapılan 39 sandıktan AK Parti adayı Kamil Ceylan'a 10 bin 240, CHP adayı Salih Erbay'a ise 10 bin 227 oy çıktığı bildirildi.

CHP Belediye Başkan adayı Salih Erbay, sayımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimi 13 oy farkla kaybettiklerini söyledi.

Aradaki farkın çok az olduğunu ifade eden Erbay, "39 sandığın sonucunda bu çıkmıştır. Toplamdaki 93 sandık sayıldığı zaman fark belki yok olacak. O konuda yaşanan bir hukuksuzluklar var. Mesela Akköprü'de sandık başkanını çuvalla yalnız başına giderken jandarma yakalamış. Bu konuda elimizde tutanak var. Bunlarla beraber Yüksek Seçim Kuruluna müracaat edilecek" dedi.

Erbay, partililerden fevri hareket içinde olmamalarını isteyerek, sabırla götürdükleri süreci sükunet içinde bitirdiklerini ifade etti.

AK Parti adayı Kamil Ceylan ise sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını belirtti.

Köyceğiz'e bugüne kadar hizmet eden Salih Erbay'a teşekkür eden Ceylan, "Bize bundan sonra Köyceğiz için çalışmak düşüyor. Yorulduk. Bir haftadır ne yatıyoruz ne kalkıyoruz. Birimiz aşağı birimiz yukarı derken çok yorgunuz. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İtiraz süreci

İlçede 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde ilk yapılan oy sayımında CHP Belediye Başkan adayı Salih Erbay 4 oy farkla kazanmış, bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı, geçersiz oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmişti. Yeniden sayım sonucu AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Ceylan, seçimi 17 oyla önde tamamlamıştı.

CHP'nin itirazı üzerine AK Parti de itiraz etmiş, alınan ortak kararla belirlenen 39 sandıkta belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için kullanılan oy pusulalarının yeniden sayımı için İl Seçim Kurulu'nca karar alınmıştı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER