ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:59

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonunda bugün yapılıyor. Seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara Arena'nın dışında olan partililere sesleniyor.


 

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena Spor Salonu önünde toplandı.

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapıldı.

Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu.

ERDOĞAN HELALLİK İSTEDİ

Başbakan Erdoğan ve seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara Arena'nın dışında olan partililere sesleniyor. Erdoğan, "Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değil bir görev değişimidir. Bu asla bir veda değildir. Bu da bir Fatiha’dır yeni bir milattır. Şu anda 40 bini aşan ve ülkenin 81 vilayetinden gelen sizler ortaya şunu koyuyorsunuz: Biriz beraberiz.

Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik. Biz 77 milyonu sevdik. Her yere hizmet götürdük. Bundan sonra da bu hizmet devam edecek.

Hep ne dedik meydanlarda tek vatan, tek millet, tek bayrak tek devlet.

Sizlerden ayrılmıyorum. Bunu bilmeninizi isterim. Sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.  

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar bulunuyor. 

Kongre programı

Kongrenin yapılacağı salona, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun salona geldi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan  salonda. 

Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterileceği kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan konuşma yaptı.

Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından, AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan bir başka belgesel filmin gösterimi daha yapılacak.

Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.

 

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER