ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2013 Salı 23:31

Air Transat uçağında ekibi tehdit ettiği ileri sürülen Türk tutuklandı


Air Transat Havayolları'nın geçen Pazar gecesi yapılan Montreal bağlantılı Toronto-İstanbul seferinde uçuş ekibini tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Doğan Akkaya tutuklandı.

Air Transat'ın TS 100 sayılı İstanbul uçağı, Montreal'den kalkışından kısa süre sonra, pilotun teknik arıza anonsu ile Pierre Trudeau Havaalanı'na dönmüştü. Uçakta uygunsuz davranışlarda bulunup, uçuş ekibine "bu, sizin son uçuşunuz olacak", yanındaki yolculara da "az sonra bang bang sesleri duyacak ve hepiniz öleceksiniz" dediği ileri sürülen Doğan Akkaya, havaalanında polislerce uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı.

Olay sonrası hakim karşısına çıkan Akkaya, uçakta rüya ile karışık bir ruh hali yaşadığını söyledi ve yaptıkları için üzgün olduğunu ifade etti. Avukatının talebi üzerine savcı, Doğan Akkaya'nın, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Pinel Enstitüsü'nde kontrolden geçirilmesini kabul etti. Buradaki tetkik ve kontrollerinin ardından 23 Eylül'de yeniden mahkemeye çıkacak Akkaya, tehdit, sahte terörist saldırı, taciz ve bozgunculuk suçlamalarından suçlu bulunursa, en az 10 yıl hapis yatacak.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER