ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:52

Ailesinin hayatını kurtardı

Ailesinin hayatını kurtardı

Eskişehir'de kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 kişi, aile fertlerinden birinin 112 Acil Sağlık ekiplerine haber vermesiyle hastaneye kaldırıldı.


Erenköy Mahallesi Çınarcık Sokak'ta bir evin ikinci katında yaşayan Serdar İleri (42), uyandığında evde koku fark etti. Kendisinin de iyi olmadığını hisseden İleri, babası Rıza (71) annesi Rahime (65) ve kız kardeşi Sevil İleri'yi (40) kontrol etti.

Aile fertlerini baygın vaziyette gören İleri, evdekilerin kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini anlayıp, 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri, söz konusu 4 kişiyi Eskişehir Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı.

Tedavi altına alınan 4 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KOMŞULAR YARDIM ETTİ

İleri ailesinin komşusu Vildan Çeper, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık ekipleriyle beraber eve girerek, komşularını kurtardıklarını belirterek, "Ambulansa, Serdar haber vermiş. İçeriye girdiğimde Sevil ve ablası baygın şekilde yatıyordu. Sevil'i ve annesini dışarı çıkarttık" dedi.

Vildan Çeper'in eşi Nazım Çeper de "Eşim çocuğu okula götürürken görmüş. Ben de uyuyordum sonra beni uyandırdı. Biri merdivenlerin oraya düşmüştü, birini de odadan çıkarttık. Alt katta da zehirlenme olabilir diye kapıyı kırdık ama evde kimse bulunmuyordu" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER