ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Haziran 2014 Pazar 21:33

Ağrı'da Sırrı Sakık kazandı

Ağrıda Sırrı Sakık kazandı

BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediye Başkanlığı'nı adayları Sırrı Sakık'ın kazandığını söyledi.


BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Ağrı Belediye Başkanlığı'nı adayları Sırrı Sakık'ın kazandığını söyledi.

Ağrı Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık'ın kazanmasının ardından kentte partililer kutlama yapmaya başladı.

Dörtyol Meydanı'ndaki BDP Ağrı İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, sevinç gösterisinde bulundu.

Alanda çeşitli sloganlar atan partililer, burada davul zurna eşliğinde halay çekti.
Yoldan BDP bayrağı sallayarak geçen araçları selamlayan gruptakiler, daha sonra havai fişek attı.

Elimizde sihirli değnek yok

Ağrı’da gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre BDP’li Sırrı Sakık kazandı. Sakık, seçim sürecinde devasa güçlere karşı mücadele ettiklerini belirterek, sorunların çözümü için ellerinde sihirli bir değnek bulunmadığını söyledi.

Ağrı’da 196 sandıkta 59 bin seçmen sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından oylar sayıldı. Açılan 175 sandıktan BDP önde çıktı. AKP’ye 5 bin oy fark atan BDP seçim zaferini erken kutladı.

BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık, YSK tarafından oyların yeniden sayıldığı 15 Nisan Spor Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Sakık, kazananın Ağrı ve demokratik siyaset olduğunu söyledi. Sakık, 5 bin oyla önde olduklarını ifade etti. Demokratik siyasete önem verdiklerini vurgu yapan Sakık, "Bu seçim vicdan seçimiydi. Burada kazanan barış sürecidir. Ağrı halkı barışı önemsiyor. Bu topraklar acının coğrafyası. Bu coğrafya barışın coğrafyasına dönüşecek. Salt belediye başkanlığı için buraya gelmedim, barışı önemsediğim için geldim. Yoksul kentiz, bunu da çözeceğiz. Bu belediye başkanlığı seçimi değil vicdan seçimidir. Elimizde sihirli bir değnek yoktur sorunların çözümü için. Ama bir cerrah gibi elimizde neşterle sorunları çözeceğiz. Halkımıza yalan söylemeyeceğiz. Acıları dindirebilmek için adımlar atacağız.” dedi. Sırrı Sakık, seçim sürecinde devasa güçlere karşı mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER