ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Ocak 2014 Pazartesi 19:24

Ağaoğlu'dan 'savcının parasını biz ödedik' açıklaması

Ağaoğludan savcının parasını biz ödedik açıklaması

Savcı Zekeriya Öz yalanladı, Ali Ağaoğlu'ndan açıklama geldi.


 Savcı Zekeriya Öz'ün beş yıldızlı tatiliyle ilgili haberine Ağaoğlu Grubu'ndan flaş açıklama geldi. Sabah gazetesinde İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün bir şirketin ağırlamasıyla Dubai seyahatine katıldığı yönünde bir haber yayınlanmasının ardından gözler Zekeriya Öz'e çevrildi.

Hürriyet gazetesine konuşarak beş yıldızlı tatilin ücretini kendisinin ödediğini açıklayan Zekeriya Öz'ü Ağaoğlu Grubu yalanladı.

Sülale boyu tatilin ücretinin Dubai merkezli şirketleri tarafından ödendiğini açıklayan Ağaoğlu Grubu, gün boyunca beş yıldızlı tatille ilgili iddiaları okurlarından saklayarak Savcı Öz'ü aklamaya çalışan Hürriyet'i de ters köşeye yatırdı.

İşte gündemi sarsan o açıklama:

"Bugün bazı gazetelerimizde yer alan İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün Dubai seyahati konusundaki haberlere ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Söz konusu ağırlama 15 yıldır bölgede yerleşik bulunan ve son 2 yıldır Körfez Bölgesindeki faaliyetlerimizi yürüten temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Dubai'de bulunan bu temsilciliğimiz yalnız grubumuz şirketlerine değil, tüm iş dünyamızın hizmetine sunduğumuz, ülkemize büyük katma değer kazandıran ve oldukça önemli ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlayan bir temsilciliktir.

Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız." 

BAŞBAKAN İMA ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada Zekeriya Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu.

Erdoğan "Kayak, kumsal, tenis... Bunun geliri nedir? bakın bir yargı mensubu bir belediye başkanının makam odasına gidiyor istediğini alamayınca o başkan hakkında dosya düzenliyor. Ben suç duyurusunda bulunuyorum, ses yok. Böyle bir şey olur mu?" demişti.

Bu açıklamaların ardından bugün Sabah gazetesi bu tatilin bir inşaat şirketi tarafından karşılandığını öne sürmüştü.

Savcı Öz ise iddiaları reddederek Hürriyet gazetesine “Dubai’ye ailemle birlikte gittim. Masrafları kendim karşıladım. İddialar yalan” açıklamasında bulunmuştu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER