ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 18:53

Adnan Yıldız, kızını ve eşini son yolculuğuna uğurladı

Adnan Yıldız, kızını ve eşini son yolculuğuna uğurladı

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın, dün Bakırköy'deki evinin önünde motosikletli iki kişinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden eşi Firuze Yıldız (58) ve kızı Betül Yıldız (35) toprağa verildi.


Saldırıda yaralanan ve bugün hastaneden taburcu edilen Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız da cenaze törenine katıldı.

Firuze Yıldız ve Betül Yıldız'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Boztepe Sokak'taki evlerinin önüne getirildi. Betül Yıldız'ın tabutunun baş kısmı beyaz bir duvakla örtüldü. Evin önünde yapılan dua sırasında Adnan Yıldız güçlükle ayakta durdu. Yakınları ve komşuları tarafından "helallik" alınması ve okunan duaların ardından, önde cenaze aracının bulunduğu konvoy, Eyüp Sultan Camisi'ne geldi.

Saldırıda yaralanan kolu askıda bulunan Adnan Yıldız, caminin girişinde bir sandalyede, yakınlarının ısrarı üzerine oturdu ve bir kez daha taziyeleri kabul etti. Yıldız cenaze törenine katılanlara zaman zaman sarılarak, "yandım ben" diyerek gözyaşı döktü. Yıldız'ın saldırıda yaralanan oğlu Kamil Yıldız ile ağabeyi Kemal de musalla taşının arkasında taziyeleri kabul etti.
Cenaze törenine TBMM Başkan Vekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener, eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, MHP Milletvekili Murat Başesgioğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, eski Beşiktaş Kulübü Yöneticisi Murat Aksu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve sanatçı Arif Şentürk de katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz da törene çelenk gönderdi.

Cenazelerin toprağa verilmek için cenaze nakil aracına götürüldüğü sırada Adnan Yıldız'ın bazı yakınlarının ağladığı ve fenalaştığı görüldü. Bu kişilere cami çevresinde bulunan 112 Sağlık Ekiplerinin ambulansları tarafından müdahalede bulunuldu.

Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız'ın cenazeleri, Eyüp Sultan Camisi avlusunda ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zeytinburnu'daki Eski Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın bulunduğu araca, dün evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahla ateş açılmıştı. Saldırıda, Yıldız'ın eşi Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız yaşamını yitirmişti. Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız'ın yaralandığı olayda saldırganlardan biri hayatını kaybetmiş, diğeri de yaralı olarak yakalanmıştı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER