ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2013 Salı 09:30

Adnan Keskin: Sarıgül kendisi başvurur

Adnan Keskin: Sarıgül kendisi başvurur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olacağı konuşulan Sarıgül ile ilgili ‘Partiye başvuracaktır, gereği de yapılır' dedi.


Bir grup gazeteciyle dün yaptığı sohbette Sarıgül hakkındaki sorulara da cevap veren Keskin, konuşmasında Sarıgül'den hep "Mustafa" diye söz etti.

Keskin, Sarıgül için "Mustafa uzun yıllar CHP'de çalışmış bir insandır" diyerek şunları söyledi:

'MUSTAFA KENDİSİ BAŞVURACAK'

"Mustafa CHP kültürüyle yetişen bir insandır; kendisi başvuracaktır zaten, gerekliliği yerine getirilecektir. CHP Parti Meclisi'nde (PM) Mustafa'nın disiplin cezası kaldırıldıktan sonra hangi yöntemin uygulanacağına CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) karar verecektir. Buna kişilerin karar vermesi söz konusu değil. Bugüne kadar eğilim yoklaması ve kamuoyu yoklaması yaptığımız yerleşim alanlarında hangi yöntemin uygulanmasına MYK karar vermiştir. Mustafa'da da aynı yöntem izlenecektir.

Milliyet'in haberine göre; Keskin, Sarıgül'ün geçmişte tartışma yaşadığı partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sarıgül'ün adaylığına ne tepki vereceğine ilişkin soruya "CHP'de genel başkanlık yapmış, genel sekreterlik yapmış Deniz Baykal gibi bu partiye ömrünü vermiş bir insanın CHP'nin başarısından öte bir şey düşüneceğini düşünemiyorum bile. CHP'ye Mustafa'nın gelmesi başarı getirecekse, CHP'nin büyümesine, güçlenmesine katkı yapacaksa, bundan en fazla sevinç duyacak kişilerin başında Deniz Baykal" dedi.

Sarıgül hakkında hazırlanmış bir raporunun yürürlükten kalkmayacağını belirten Keskin, şöyle devam etti:

"Raporlar, arşivlerde zaman gelince insanları siyaseten linç etmek için hazırlanmaz. Bu raporla ilgili yargıya intikal etmiş herhangi bir suç duyurusu yoktur benim bildiğim kadarıyla, yargının da bu konuda yaptığı bir işlem yoktur. Mustafa da, kendisiyle ilgili bugüne kadar yargıda herhangi bir soruşturma dosyasının olmadığını söyledi."

İLK TEMAS KASIM AYINDA

Parti kulislerinde Sarıgül'ün kasım ayının ilk haftasında Keskin ve bir başka Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'dan biriyle ya da her ikisiyle görüşme yapacağı, bu görüşmenin ardından resmi başvurusunu partiye ileteceği konuşuluyor. Bu temasın iki taraf arasındaki ilk resmi temas olacağı da konuşuluyor.
Normal koşullarda iki ayda bir yapılması öngörülen ve kasım ayının ilk haftasında yapılması beklenin PM toplantısının da Sarıgül-Keskin görüşmesi ve Sarıgül'ün başvurusu doğrultusunda kasım ayının ikinci haftasına sarkabileceği belirtiliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER