ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:25

Adliye çalışanlarının 'hak' eylemi

Adliye çalışanlarının hak eylemi


Adana'da bir grup adliye çalışanı, haksızlığa uğradıklarını belirterek, eylem yaptı

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur–Sen) bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur–Sen) Adana Şubesi’ne bağlı yargı çalışanları, 81 ilde görev yapan yaklaşık 80 bin adliye personelinin haksızlığa uğradığını belirterek, eylem yaptı.

Çok sayıda mübaşir, yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve sözleşmeli personelin katıldığı grup adına basın açıklamasını yapan Büro Memur–Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Mengutaycı, adalet terazisi ibresinin bir kez de çalışanlara dönmesini istedi.

Adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosyanın işlem gördüğünü ifade eden Mengutaycı, artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin gösterdiği fedakarlığın gün geçtikçe çoğaldığını söyledi. Aalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını aktaran Mengutaycı, “Herkese adalet dağıtılan adliyelerde, maalesef çalışanlara adaletli davranılmamakta. Personel, çok çalışmakta ancak emeğinin karşılığı olan ücreti alamamakta, özlük hakları her geçen gün erimekte. Hatta çalışanların var olan hakları da elinden alınmaktadır. Büyük gayretle çalışan kurum personelinin çalışma azmi kırılmaktadır.”dedi.
Kendi personeline karşı adil olmayan Adalet Bakanlığı adının personelce tartışılır hale geldiğini dile getiren Mustafa Mengutaycı, “Bakanlığın adının Hakim, Savcılar ve Cezaevleri Bakanlığı olarak değiştirilmesini öneriyoruz. Buradan Bakan Sadullah Ergin başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz: Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER