ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Eylül 2014 Çarşamba 09:41

Adli yıl açılış töreni kaldırılacak !

Adli yıl açılış töreni kaldırılacak !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl açılış törenini yasal zorunluluk olmaktan çıkarılacağını açıkladı.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay’ın her yıl Yargıtay Kanunu gereği düzenlediği Adli Yıl açılış töreninin yasal zorunluluk olmaktan çıkarılacağını söyledi.

Bozdağ, “Yargıtay, barolar, herkes Adli Yıl açılışı yapabilir. Bu noktada tam bir Hürriyeti egemen kılmak daha yerinde olur. Bir hürriyet getirmek ve tekelciliğe son vermek doğru olan adımdır. Zaten her ilde başsavcılıklar, Adli Yıl açılışını kutluyor, bundan sonra da her yerde nasıl kutlanıyorsa Yargıtay’da da elbette kutlanabilir“ dedi.

Bozdağ, Yargıtay’ın cumhurbaşkanı yerine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı’nı tercih ettiğini belirterek, “Bu fevkalade büyük bir saygısızlıktır. Bu açıklandıktan sonra bizim bu toplantıya katılmamız zaten söz konusu değil. Yasal bir gerek olsa anlarız. Yargı bağımsızlığı, hukuk devletiyle hiçbir alakası yok. Tarih bunu kaydedecektir” diye konuştu

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Bozdağ, "Avrupa ülkelerinin neredeyse hiçbirinde böyle bir merasim söz konusu değil" diyen Bozdağ, "Bu noktada tekelciliğe son vermek doğru olan adımdır" dedi.

Hali hazırda her ilde başsavcılıklar tarafından kutlama yapıldığının altını çizen Adalet Bakanı, "Bundan sonra da her yerde nasıl kutlanıyorsa Yargıtay da kutlayabilir. İstediklerini davet edebilirler" dedi.

Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Barolar Birliği Başkanı’nın konuşma yapabilmesi yönündeki kararını da eleştirdi. Kurulun, Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı’nı seçtiğini belirten Bozdağ, “Bu fevkalade büyük bir saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER