ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:35

Adana-Houston işbirliği iki şehre de katkı sağlayacak

Adana-Houston işbirliği iki şehre de katkı sağlayacak


Adana ile Houston arasındaki imzalanan partnerlik anlaşmasının özellikle ekonomik kalkınmaya ciddi katkısı olacağı bildirildi. Texas’ın Houston şehrinde bulunan Turkuaz Kültür Merkezi tarafından Adana’dan gelen iş adamı ve siyasetçilerden oluşan heyet onuruna yemek tertip edildi. Yemekte konuşan siyasiler, bu anlaşmanın iki tarafa da sağlayacağı avantajlara dikkat çekti.

Yemekte konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Houston ile Adana’nın pek çok ortak noktası bulunduğunu söyledi. Özellikle enerji kaynakları ile ön plana çıkan Texas ile Bakü-Ceyhan, Yumurtalık-Kerkük Petrol boru hatları ile Adana’nın da bu alanda çok ciddi bir ilerleme sağladığını vurgulayan Aldırmaz, bu çerçevede yapılacak işbirliğinin her iki şehre de tahminlerin ötesinde bir katkı sağlayacağını ifade etti. Bu çerçevede bir grup iş adamı ile Houston’a geldiklerini söyleyen Zihni Aldırmaz, burada yapılacak temasların ardından Adana’da da Amerikalıları misafir etmeye hazır olduklarını dile getirdi. Karşılıklı heyetlerin yapacağı görüşmelerden iki tarafından istifade edeceğine dikkat çeken Aldırmaz, Adana’nın ekonomisine yeni bir dinamizm kazandırmak istediklerini vurguladı.
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da iki kentin yapacağı işbirliği için Texas’ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu kaydeden Gürkan, daha önce de değişik ülkelerde Türk gönüllüleri tarafından yapılan faaliyetlere katıldığını kaydeden Gürkan, Türk bayrağının dünyanın her noktasında dalgalanmasından kimsenin rahatsız olmayacağını söyledi. Gürkan, Adana’nın Texaslılara iyi bir ev sahipliği yapacağını söyledi.
Yemekte konuşan Turkuaz Kültür Merkezi Koordinatörü Tarık Çelik, merkezin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Özellikle Türk Amerikan ilişkilerinin gelişme ve Amerika’daki Türkiye algısının pozitif olması için önemli faaliyetler yaptıklarını kaydeden Çelik, bugüne kadar 3 bin Amerikalının Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Adana ile Houston arasında yapılacak partner anlaşmasının bundan sonra iki şehir arasındaki iş birliğini geliştireceğini kaydeden Tarık Çelik, Texas’tan Adana’ya iş adamlarını getirmek istediklerini söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise Türk bayrağının dünyanın her noktasında dalgalanmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER