ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2014 Cumartesi 13:12

Acılı baba: "Allah verdi, Allah aldı"

Acılı baba: "Allah verdi, Allah aldı"

Suriye’deki savaştan kaçarak Antalya’nın Korkuteli ilçesine yerleşen Suriyeli ailenin yaşları 7 ile 18 arasında değişen 5 çocuğu, kömür tenekesinden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.


Suriye’deki savaştan kaçarak Antalya’nın Korkuteli ilçesine yerleşen Suriyeli ailenin yaşları 7 ile 18 arasında değişen 5 çocuğu, kömür tenekesinden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Acılı baba, "Çocuklarımı Allah verdi, Allah aldı" dedi.

Yaklaşık 15 gün önce, Mehmet Almahawi ve Meliha Almahawi çifti 5 çocukları ile birlikte Suriye’deki savaştan kaçarak Korkuteli ilçesinde 4 odalı müstakil bir eve yerleşti. Aile geçimini sağlamak için çocuklarıyla birlikte mantar kompostu çıkarma ve elma toplamada gündelik işçi olarak çalışmaya başladı. Havanın dün gece aşırı soğuk olması nedeniyle aile ısınmak için tenekeye kömür atarak ısındı. İddiaya göre çocuklar, gece geç saatlerde kömür tenekesini kendi odalarına götürdü.

SABAH SAATLERİNDE ANNE ÇOCUKLARINI UYANDIRMAYA ÇALIŞTI

Anne Meliha Almahawi, sabah saatlerinde çocukları Cemile (18), Ala (14), Ahmet (11), Nesri (9) ve Gıfran Almahawi’yi (7) evin diğer odasında hareketsiz buldu. Çocuklarını uyandıramayan baba Mehmet Almahawi, komşularının yardımıyla sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Eve gelen 112 sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde 5 çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Bir hayırseverin Suriyeli aileye evini verdiği öğrenildi. Korkuteli Cumhuriyet Savcılığının olay yerindeki incelemesinin ardından 5 kardeşin cesedi Korkuteli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan incelemenin ardından 5 çocuğun cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. Çocukların cenazelerinin, Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Suriye’ye gönderileceği belirtildi.

"ALLAH VERDİ, ALLAH ALDI"

Çocuklarının cenazelerini alan baba Mehmet Almahawi, "Sabah saat 06.00’da eşim çocukların odasının kapısını açtı. Hareketsiz yatan çocuklarımı uyandırmak istedim. İçeride bir koku vardı. Ağabeyime haber verdim. O da polisleri aradı. Sağlık ekipleri öldüklerini belirledi. Çocuklarımı Allah verdi, Allah aldı" dedi.

15 gün önce Suriye’dem Mardin Kızıltepe’ye sonra Korkuteli’ne geldiklerini belirten baba Almahawi, "Kaçak olarak geldik. Kompostta çalışarak geçimimizi sağlıyorduk. Çocuklar habersiz kovayı içeriye almış. Bilgim olsa asla izin vermezdim” diye konuştu.




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER