ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 16:26

Acılı annenin son isteği ne oldu?

Acılı annenin son isteği ne oldu?

Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden 28 yaşındaki işçi Mithat Özdirik'in cenazesi, memleketi Bartın'da toprağa verildi.


Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 28 yaşındaki işçi Mithat Özdirik'in cenazesi, memleketi Bartın'da toprağa verildi.

Sabah saatlerinde cenaze aracıyla Şahin köyü Gökmenler Mahallesi'ndeki evine getirilen Özdirik için Kuran'ı Kerim okundu ve dua edildi.

1,5 yıl önce evlenen Özdirik'in annesi Zeliha, babası Satı ve ağabeyi Yaşar, bir süre tabuta sarılarak ağladı. Sinir krizi geçiren anne ve ağabeyi yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Tabutun taşınması sırasında oğlunun tek tel saçını isteyen anneyi yakınları, "Oğlunun şu anda sadece duaya ihtiyacı var, bol bol dua edin yeter" diyerek teskine çalıştı.

Soma'daki başka maden ocağında çalışan merhumun dayısı Hasan Özdemir de yeğeninin tabutuna sarılarak, "Cesetlerin arasında 40 saat boyunca yeğenimi aradım, yüzlerce cesedi inceledim, üzerlerinden atladım. Gitmediğim hastane kalmadı. Meğer soğuk hava deposuna kaldırmışlar. Orada buldum. Ocağın içi korkunç, madenciler karınca yuvası gibi, hepsi kurtulabilmek için bir yere yığılmış ve dağ oluşturmuş. Orada grizu patlaması da olmuş, kiminin gözleri yok, kiminin vücudu parçalanmış. Yeğenim de yanmamak için ocaktaki suya atlamış" diye feryat etti.

Özdirik'in cenazesi, Gökmenler Camisi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene Vali Vekili Osman Altın, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER