ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 12:14

"AB'nin kapıları Türkiye'ye açık kalmalıdır"


AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye ile AB müzakereleri konusunda "AB'nin kapıları Türkiye'ye açık kalmalıdır" dedi.
Alman Bild gazetesine konuşan Barroso, reform sürecinin AB'nin de çıkarına olduğunu belirtti. Türkiye'yi ekonomik ve jeopolitik olarak büyük bir ülke olarak tanımlayan Barroso, Türkiye ile müzakereleri sürdürmek istediklerini belirtti.
Barroso, Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirmesi halinde AB üyeliğinin mümkün olacağını kaydetti. Sürecin sonunda AB üyesi ülkelerin Türkiye'nin üyeliğine onay vermeleri gerektiğine işaret eden Barroso, bunun muhtemelen zaman alacağını ifade etti.
- "Balkan ülkelerini kara deliğe itmek yerine AB'ye almalıyız" -
Bazı ülkelerin AB'ye girmek için beklediği hatırlatılarak, "Avrupa'nın nerede biteceği" yönündeki bir soruya karşılık Barroso, uzun vadede koşulları ve kriterleri yerine getirmeleri durumunda Balkan ülkelerinin alınacağını belirtti.
Bazı ülkelerin birkaç yıl önce birbirleriyle savaştıklarının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Barroso, AB üyeliğinin onlara bir perspektif sunduğunu ve bölgenin yatıştırılması için önemli kaldıraç olduğunu kaydetti.
Barroso, Balkan ülkelerini "istikrarsız bir kara deliğin" içine düşürmek yerine AB'ye almanın daha iyi olacağını sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER