ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 13:08

Abe, Fukuşima nükleer santralini ziyaret etti


 Japonya'nın yeni seçilen Başbakanı Şinzo Abe, Fukuşima Daiçi nükleer santralini ziyaret etti.
    
Abe, yanındaki heyetle, özel korumalı giysiler giyerek, geçen yıl tsunami ve deprem yüzünden büyük hasar gören Fukuşima Daiçi nükleer santralini ziyaret ederek santral çalışanlarıyla konuştu.
    
Nükleer enerji kullanımını zaman içerisinde azaltmayı planlayan Abe, santral çalışanlarına, kazadan sonra meydana gelen radyoaktif sızıntıyı temizleme çalışmalarına devam etmelerini ve sızıntının tamamen temizlenmesinin ardından santralin tamamen kapatılmasını ögördüklerini dile getirdi.
    
Geçen hafta seçilen Abe liderliğindeki hükümet, 10 yıl içinde, enerji üretecek en iyi sistemin belirlenebileceğini ve bir önceki hükümetin yeni nükleer reaktörlerin inşasını durdurma kararının da yeniden düşünülebileceğini ifade etti.
    
Bir önceki hükümet, çalışamayacak durumdaki eski santrallerin yerine yenilerinin açılmasını engelleyerek, ülkedeki nükleer santralleri 2040'a kadar tamamen kapatma kararı almıştı
    
Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami, Fukuşima Daiçi santralinde radyoaktif sızıntıya neden olmuş ve 1986'da Ukrayna'da meydana gelen Çernobil'den sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine yol açmıştı.
    
Fukuşima nükleer santralinde deprem ve tsunamiden sonra peş peşe patlamalar meydana gelmiş ve bölgede yaşayan 160 binden fazla kişi tahliye edilmişti.
    
Felaketin ardından, ülkede bulunan 50 nükleer reaktör kapatılmış ancak güvenlik testlerinden geçtiği belirtilen 2 reaktör yeniden açılmıştı.
    
   

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER