ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Eylül 2013 Cuma 12:37

Abdullah Gül'den ODTÜ Yorumu

Abdullah Gülden ODTÜ Yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırı hakkında konuştu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırı ile ilgili "Geçmişte kalan meseleler" dedi.

"GEÇMİŞTE KALAN MESELELER" 

Gül "Eğitim, herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez, dolayısıyla bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Onun için Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden, düşüncesinden dolayı baskı yapmayalım. Geçmişte kalan meseleler" dedi.

-OLAY-

Ankara'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde dün yaşanan olayda kampüsü içinde 'Dikkat Cemaat var' yazılı pankart taşıyan bir grup, başörtülü kişilerin kayıt için gelen öğrencileri yurt için yönlendirmelerine engel olmak istemişti. İçlerinde başörtülü öğrencilere yapılan bu çirkin saldırının video görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı. Görüntülerde ellerinde 'Dikkat Cemaat var' pankartı bulunan iki gösterici kadın, başörtülü gençleri "Sizi buraya sokmayacağız" diyerek taciz ediyor. Sloganlar atarak pankartları gösteren gruba, güvenlik görevlilerinin müdahale etmediği görüldü.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER