ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2016 Perşembe 23:38

ABD Kongresi'nde 15 Temmuz paneli düzenlendi

ABD Kongresinde 15 Temmuz paneli düzenlendi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç: "Batı, 15 Temmuz'da girdiği demokrasi sınavında sınıfta kalmıştır"


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Daily Sabah gazetesi yazarı Saadet Oruç, Batı'nın, FETÖ'nün darbe girişimine verdiği kötü reaksiyonun kolay kolay hafızalardan silinmeyeceğini belirterek, "Batı, 15 Temmuz'da girdiği demokrasi sınavında sınıfta kalmıştır." dedi.

Sabah Yazarlar Kulübü tarafından ABD'nin başkenti Washington'da, Kongre binasında gerçekleştirilen "Türkiye'de 15 Temmuz Darbe Girişimi: Hakikat ve Gerçekler" paneline, Oruç'un yanı sıra Daily Sabah yazarları Hilal Kaplan, Nagehan Alçı ve Kerem Alkin katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Sabah gazetesi Washington muhabiri Ragıp Soylu yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini, "Türk halkının uzun yıllar unutamayacağı kötü bir gece" olarak tanımlayan Oruç, aynı zamanda Batı'nın darbe girişimine verdiği kötü reaksiyonun da kolay kolay hafızalardan silinmeyeceğini belirtti.

"Batı, 15 Temmuz'da girdiği demokrasi sınavında sınıfta kalmıştır." diyen Oruç, 15 Temmuz'un ardından Türk milletinde Batılı ülkelere karşı ortaya çıkan "hayal kırıklığının" normal karşılanması gerektiğine işaret etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir benzerinin herhangi bir Avrupa ülkesi veya ABD'de olması halinde, neler yaşanabileceğini hatırlatan Oruç, bunun hiçbir şekilde "makul görülemeyeceğini" ve "sempati ile karşılanmayacağını" vurguladı.

- "Batı medyası 15 Temmuz gecesi yaşananları görmedi"

Ankara'nın, 16 Temmuz sabahı darbecilere ve FETÖ bağlantılı kişilere yönelik attığı adımların, başta Avrupa olmak üzere Batı medyasında fazlasıyla abartılarak yanlış aktarıldığını anlatan Oruç, 15 Temmuz gecesi yaşananların, tankların altında hayatını kaybeden ve yaralananların ise görmezden gelindiğini kaydetti.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya siyasi iltica talebinde bulunduğu" ve "Tahran'a, oradan da Katar'a gitmek üzere olduğu" şeklindeki uydurma haberlerin Türk halkını ve yöneticileri derinden üzdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oruç, bu yaklaşımların bir anda unutulmasının kolay olmadığını ifade etti.

Oruç, ABD için Usame bin Ladin ne anlama geliyorsa Türkiye için de FETÖ elebaşı Gülen'in aynı anlama geldiğine vurgu yaparak, Batılıların Türk halkının hissiyatını daha iyi anlamak için daha fazla empati yapması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER