ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 18:09

900 ünite kan toplandı

900 ünite kan toplandı

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen kampanyada bir haftada 900 ünite kan toplandı.


İl Müftülüğü ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde 14 Nisan Pazartesi günü konuşlandırılan kan bağış TIR'ına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutlu Doğum Haftası boyunca 900 ünite kan bağışlandı.

Türk Kızılayında görevli doktor Afet Nevruzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta dolayısıyla pek çok ilde çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin sağlığına kavuşabileceğini kaydeden Nevruzoğlu, kan verenlerin kalbi ve karaciğerinin iyi çalıştığını, kan değerinin yükseldiğini, kolesterolün düştüğünü, kalp krizi ve beyin kanaması riskinin azaldığını anlattı.
Halkın kan bağışına desteklerinden dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Nevruzoğlu, "Halk, çok duyarlı maşallah. Kanın başka alternatifi yok. Kanı sadece bağıştan bağışa alabiliriz. Her gün yaklaşık 80 - 100 ünite kan topluyoruz" şeklinde konuştu.

Kan bağışında bulunan Recep Akkaya ise Hz. Peygamber'in de kan bağışını tavsiye ettiğini anımsatarak, "3 ile 6 ay arasında kan veriyorum. Hem vücudum rahatlıyor hem de kanım yenileniyor" ifadesini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER