ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2012 Cuma 16:45

8 terörist öldürüldü

8 terörist öldürüldü

Hakkari'de termal kameralar ve insansız hava araçları tarafından tespit edilen 8 terörist etkisiz hale getirildi.


Hakkâri Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde devam eden operasyonlarda 8 terörist öldürüldü. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Hakkâri Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 28 Kasım 2012 tarihinde Aktütün bölgesinde termal kameralarla alınan terörist görüntüsü üzerine bölgeye insansız hava araçların yönlendirildiği belirtildi. İnsansız hava araçlarının bölgede 8 teröristin bulunduğunu belirlemesi üzerine bölgeye hava kuvvetleri ile destekli operasyon başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, dün gece saatlerinde yapılan operasyonda Aktütün köyünün batısında bulunan Avaşin Basyan bölgesinde kış üstlenmesi hazırlığı yaptığı belirlenen 8 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Ayrıca Şemdinli'nin Ortaklar Şoşe Deresi bölgesinde terör örgütü mensuplarının kış üstlenmesinde kullandığı bir sığınağın bulunduğu ihbarı üzerine geçici köy korucularının da katıldığı arama-tarama faaliyetinde çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.

Sığınaktaki arama çalışmalarında 3 el yapımı patlayıcı madde ateşleme düzeneği ve çok sayıda batarya bloğu, 1 adet RPG–7 mühimmat ve sevk fişeği, çok sayıda miktarda yiyecek malzemesi, 3 goratex elbise, 5 top el yapımı patlayıcı madde imalatında kullanılan kablo, çok sayıda kazı malzemesi (kazma, kürek) ele geçirildiği belirtildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER