ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2013 Cumartesi 10:52

7’den 70’e herkes yaz Kur’an kursuna davetli

7den 70e herkes yaz Kuran kursuna davetli


Kırıkkale Müftülüğü'nün denetim ve gözetiminde yaz Kur’an kursları önümüzdeki pazartesi günü eğitime başlayacak.

Kursa katılmak isteyenlerin, kayıtlarını 17 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaptırabileceğini söyleyen Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, "Kayıt yaptırmak için dilekçe vermek yeterli olacak. Kayıt olan öğrenciler görevliler tarafından okutulmaya başlanacak. Kurslar, 23 Ağustos 2013 tarihine kadar devam edecek. Yaz Kur’an Kurslarına kayıt olmak ve okumak yaş şartı aranmayacak. Her yaştan insanlar yaz Kur’an kurslarımıza kayıt yaptırarak okuyabilecek. Ayrıca Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptıran 7-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde isteyenlere basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, teakwondo, judo,wushu ve karete gibi ücretsiz kurslar düzenlenecek." dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek, Yaz Kur’an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan müfredatın uygulandığını ve kitapların okutulduğunu söyledi.

Kurslarda Kur’an-ı Kerim, namaz, oruç, hac, zekat, kurban gibi ibadetlerle ilgili, ahlaki ve milli değerler öğretildiğini belirten Gerek, “Kurslarla ilgili her türlü tedbir alındı. Cami görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik pedagojik formasyon seminerleri düzenlendi. Camilerde ve Kur’an kurslarında eğitim esnasında teknoloji ön plana çıkartıldı.” şeklinde konuştu.



KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER