ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Aralık 2013 Salı 09:30

71 bin 500 asker terhis oluyor

71 bin 500 asker terhis oluyor

Hükümet'in askerlik süresini 15 aydan 12 aya çekme kararı, yarın itibarıyla yürürlüğe giriyor. Bu doğrultuda 71 bin 500 Mehmetçik terhis ediliyor.


Yeni yıla saatler kala, 81 ilimizdeki kışlalardaki heyecan da had safhaya çıktı. Hükümet'in askerlik süresini 15 aydan 12 aya çekme kararının, 1 Ocak 2014 yani yarından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. Bu doğrultuda, zorunlu askerlik hizmeti kapsamında 12 ayını dolduran 71 bin 500 Mehmetçiğin terhis edileceği ifade edildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı'ndan, "Silahlı Kuvvetler'deki kadro durumumuz şu sayıya düşmüştür, bundan fazlasına gerek yoktur" diye bir görüş gelmediği sürece, mevcut durum itibariyle bedelli ve askerliğin süresini indirme gibi bir çalışmalarının olmayacağını söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ RAHAT ETTİRDİ

Binlerce aile de, asker yakınlarının 3 ay erken eve gelecekleri için büyük bir heyecan içinde. Şırnak'ta askerliğini yapan Mehmet Yıldırım'ın İstanbul'da yaşayan annesi Gülsüm Yıldırım, "Çözüm süreci sayesinde oğlum askerdeyken, ben de evimde rahat uyudum. 3 ay erken gelecek olması da sevincimizi ikiye katladı" dedi. Uluslararası uzmanlar da özellikle Ortadoğu'da, en mükemmel şekilde sınır güvenliğini sağlayan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER