ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 11:50

600 Polisle dev operasyon

600 Polisle dev operasyon

Adana’da 600 polisle şafak vakti helikopter desteğiyle operasyon düzenlendi.


Adana’nın Ceyhan ilçesinde "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik özel hareket ve çevik kuvvetin de bulunduğu 600 polisle şafak vakti helikopter desteğiyle operasyon düzenlendi. Operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken, 27 kilo esrar, 2 tabanca, 3 pompalı tüfek ele geçirildi.

Adana’da uyuşturucuya savaş açan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kent merkezinde bazılarına kendisinin de katıldığı 2 ayda toplam 18 operasyon yaptırdı. Uyuşturucuyu bitirmeye kararlı olan Zeybek, şimdi de ilçelerde operasyon serisini başlattı.

600 POLİS İLE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Adana’nın Ceyhan ilçesinde "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarının esrar, eroin, uyuşturucu hap satarak çocukları ve gençleri zehirlediği istihbaratının alınması üzerine Zeybek, Narkotik Şube Müdürlüğü’ne talimat vererek şafak vakti operasyon yapılmasını istedi. Bunun üzerine bir süre sokak satıcılarını takip eden polis, 10 mahallede 24 adresteki torbacının uyuşturucu sattığını belirledi. Çalışmanın ardından Narkotikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Çayır ve Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türkoğlu koordinesinde bugün şafak vakti özel harekat ve çevik kuvvetin de aralarında bulunduğu 600 polisle birlikte harekete geçti.

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan polisler saat 04:00’te belirlenen adreslere girmek için yola çıktı. 45 dakika sonra ise helikopter desteğinde 24 eve tek tek girildi.



POLİS EVİ BASINCA SİLAHI PENCEREDEN ATTI

Ekipler, çatışmanın çıkabileceği noktalara özel harekat polisinin desteğiyle girdi. Bir ev etrafı polisler tarafından çevrildikten özel harekat polisi kapıya koç boynuzu ve çelik kalkanlarla yaklaşarak kapıya vurup "Aç polis" diye bağırdı. Ancak kapıyı açan olmayınca önce bahçe kapısı, ardından apartman kapısı koç boyunuzu ile kırılarak içeri girildi. Bu arada içerideki şahıs evinde bulunan ruhsatsız silahı ve şarjörü pencereden dışarı attı. Polisler, silahı şarjörü evin yanındaki yolda buldu. Evde yapılan aramada ise dolapta bir şarjör daha bulundu.



ELEKTRONİK KELEPÇELİ TORBACININ TEPKİSİ

Bir eve yapılan baskında ise M.K. (27) isimli şahıs torbacı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlı polisler tarafından kelepçelenerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu arada, basın mensuplarına gören şüpheli, "Benim ayağımda elektronik kelepçe var ben evde oturuyorum dışarı çıkamıyorum" diye bağırdı.

Şahsın daha önce de uyuşturucu satmaktan cezaevine girdiği bu nedenle elektronik kelepçe takıldığı buna rağmen torbacılık yapmaya devam ettiği ileri sürüldü.



21 KİŞİ YAKALANDI, 27 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Helikopter ve narkotik köpeklerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda 21 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda 27 kilo esrar, 2 tabanca, 3 pompalı tüfek ele geçirildi. Uyuşturucudan el edildiği tahmin edilen 15 bin lira paraya el konuldu.

Polis yapılan operasyonda herhangi bir çatışma, zanlıların kendine zarar vermesi ya da zanlı yakınlarının fenalık geçirme ihtimaline karşılık bir ambulans ve sağlık ekibiyle birlikte operasyona gitti. Ayrıca operasyonda yangın çıkma ihtimaline karşılık bir de itfaiye ekibi bulunduruldu.










 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER