ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 12:28

6 yaşındaki çocuğun rastgele açılan ateş sonucu ölmesi


İzmir'de parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın rastgele açılan ateşte vücuduna kurşun isabet ederek ölmesiyle ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi.
İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan başka suçtan hükümlü sanık Can K. ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Pınar Melli hazır bulundu.
Diğer katılan avukatları ile sanık avukatı mazeret bildirerek duruşmaya gelmezken, Umut Ceylan'ın ailesi de duruşmaya katılmadı.
Mahkeme başkanı Orhan Kızıltaş, yapılan araştırma ve soruşturmaya göre, önceki celse zorla getirilme kararıyla tanık olarak dinlenen ve sanıkla "bal satışı nedeniyle telefon görüşmesi yaptıklarını" savunan Meral Beşikçi'nin babasının bal ticaretiyle ilgisinin bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen avukatların mazeretlerini belgelendirmedikleri gerekçesiyle mazeretlerinin reddine, tanık Sündüz Battal'ın sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
- Olayın geçmişi
Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012 tarihinde rastgele açılan ateş sonucu beline kurşun isabet etmesiyle ağır yaralanan Umut Ceylan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Yapılan balistik incelemede çocuğun ölümüne neden olan kurşunun, olayın ardından başka bir suç kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan ve "uyuşturucu kullanma, yaralama, hırsızlık" gibi suçlardan kaydı bulunan Can K'da ele geçirilen silahtan çıktığı belirlenmişti.
Sanık Can K, yargılama sürecinde bu suçtan tahliye edilmiş, "Cinayete teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılandığı başka bir davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış olması nedeniyle cezaevinde kalmaya devam etmişti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER