ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2014 Çarşamba 14:14

5 Milyon liralık zarar

5 Milyon liralık zarar

Bingöl’de dün akşam saatlerinde Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan tekstil fabrikasında çıkan yangın, 5 milyon lira zarara yol açtı.


Bingöl’de dün akşam saatlerinde Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan tekstil fabrikasında çıkan yangın, 5 milyon lira zarara yol açtı.

Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan ve yaklaşık 250 kişinin çalıştığı belirtilen Binler Tekstil Fabrikası, çatı katında başlayan yangınla kısa sürede içerisinde adeta alev topuna döndü. Bingöl Belediyesi, üniversite, tugay, Orman İşletme Müdürlüğü ve havaalanına ait itfaiye ekiplerine Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne ait iki TOMA da destek verdi.

Saat 18.00’da başlayan ve saat 23.00 sularında kontrol altına alınan yangının işletmeye verdiği zararın 5 milyon lira olduğu açıklandı. Çatı katında başlayan yangında, 100 özellikli dikiş makinesi, 10 bin adet askeri kamuflaj, 25 bin adet trafik polisi yeleği, mülteciler için dikilen kabanlar, 2 kamyon kumaş ve ekonomi değeri yüksek olan bazı makineler kullanamaz hale geldi.

Saat 17.00’da iş yerini kapattığı ve 17.30 gibi kent merkezine geldiğini ifade eden sanayi esnafından bir vatandaş, yaşananları şöyle anlattı:

"Sanayiden arkadaşlar aradı yangın var dedi. Tekrar geri geldim burada çalışan bir itfaiye vardı. İlk etapta iki tane itfaiye müdahale etmiş olsaydı böyle olmazdı. İlk gelen itfaiyenin tankerinde su yoktu. Solhan ve Genç’ten destek geldi."

İşletmede muhasebeci olarak çalışan Yakup Çığ ise, alarm sesiyle birlikte çatı katına çıktıklarını ancak çok fazla duman olduğu için müdahalede bulunamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Olay sırasında muhasebede işimi yapıyordum. Alarm sesiyle birlikte Vedat Bey ile yukarı koştuk. Çok yoğun duman olduğu için müdahale edemedik ve hemen itfaiye ile ambulansı aradık. İtfaiye yaklaşık 15, 20 dakika sonra geldi içeriye ulaşmada zorluk çekti. Yangın yarım saat içerisinde tüm fabrikayı sardı."



"EVİMİZ YANDI, EKMEĞİMİZDEN OLDUK"

Tekstil fabrikasında çalışan 250 işçinin 200’e yakınını kadınlar oluşturuyor. Dün akşam çaresizlik içerisinde fabrikanın alev alev yanmasını seyreden kadın çalışanlar, bu sabah yangının kül ettiği ekmek kapılarına gelerek, üzüntülü anlar yaşadı. Fabrikayı evleri olarak nitelendiren dezavantajlı gruplar, üzüntülerini, "Burası bizim evimiz. Biz bir aile idik, sadece patronun değil, hepimizin evi yandı, ekmeğimizden olduk" diye belirtti.

Fabrikada yaklaşık 4 yıldır çalışan Yeter Bürlükara, dün akşam yaşananları ve üzüntüsü şu sözlerle dile getirdi:

"Saat 18.00 suların yangın çıktı. Bağırma sesleri geliyordu. İşletme sahibi Vedat Bey, can kaybı yaşanmasın diye bütün kızları aşağı indirdi. Dışarı çıktığımızda her tarafta alevler vardı, dumanlar çıkıyordu. Evimiz yandı, hepimiz ekmeğimizden olduk sadece Vedat Bey’in değil hepimizin evi yandı, ekmeğimizden olduk."

Yangına müdahale esnasında dumandan zehirlenerek Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan işletme sahibi Vedat Bingöl’ün tedavisi devam ederken, fabrikanın sigorta poliçesinin bir hafta önce bittiği ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.








KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER