ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2014 Çarşamba 00:24

Emniyette paralel yapı operasyonunda flaş gelişme!

Emniyette paralel yapı operasyonunda flaş gelişme!

Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11 polis tutuklandı.


Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İslam Çiçek, savunmasını aldığı 32 şüpheli ve dosya üzerinden işlem yaptığı 17 şüpheliyle ilgili kararını açıkladı.

49 şüpheliden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı.

Hakimlik, 8 şüphelinin denetimli serbestlik şartıyla serbest kalmasını kararlaştırdı. Bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 30 şüpheli de serbest bırakıldı.  

Adliyede olağanüstü önlemler

22 Temmuz'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan ve 17'sinin sorgusu yapılmadan dosya üzerinden karar verilmesine hükmedilen 49 polisle ilgili saat karar açıklanması beklenirken adliyede olağanüstü önlemler dikkat çekti.
Gözaltında bulunan polislerin tutulduğu 7'nci kattaki nezarethanelere giden her koridor, çevik kuvvet polislerince tutulmuş durumda. Koridorlara açılan kapılar da plastik kelepçelerle kapatıldı. Ayrıca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in ara kararında belirttiği ve kararın orada açıklanmasına hükmettiği birinci kattaki en büyük duruşma salonu da şimdiden güvenlik önlemleri ile donatıldı. Büyük duruşma salonuna giden arka koridor ve ön cephe yolu da gözaltındaki polisleri getiren görevli polisler ve çevik kuvvet polislerince koruma altına alındı. Görevli olmayan kişilerin bu bölüme geçmelerine izin verilmiyor.

Öte yandan daha önce de kamera ve fotoğraf makinelerinin alınmasına izin verilmeyen adliye girişine, saat 19.30 itibariyle cep telefonları ile girmeler yasaklandı. Özel güvenlik görevlileri ile birlikte nöbet tutan Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, talimatın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından verildiğini ifade etti.

Polislerin karardan önceki veda konuşması

Sahur vakti gözaltına alınanak adliye nezarethanesinde bekletilen polisler veda konuşması yaptı.

Avukatların da olduğu ortamda polis arkadaşlarına bir konuşma yapan Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yurt Yurt Atayün, hakimin kendisine karşı susma hakkını kullandığını bu hukuksuzluğun tarihe geçeceğini söyledi.

Atayün, “Vicdansız verilen karar vicdanları her zaman yaralar. Bu yaralar onlara deren yaralar açacak. Yapılan hukuksuzluk, yaşadığımız şeyler bizi çok yıprattı usulsüzlük açısından. Ama haklı olmanın duruşuyla değil 8 gün, kaç gün sürecekse sürsün hiç bir zaman üzülmeyiz. Çünkü biz haklıyız. Hiçbir suç işlemedik, 75 arkadaşım için de bu böyle. Hiçbir arkadaşım için zerre delil ortaya konamadı. Hakim bana susma hakkını kullandı. Sorguda hakim susuyor.. Hukuksuzluğu zulmü tüm Türkiye gördüğü gibi dünyada görecek. Zalimin zulmü arttığı gibi zalimin devrildiği an zulmün en çok arttığı zamandır.” dedi.

Eski Terörle Mücadele Emniyet Müdürü Ömer köse ise “Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla vatan için çalıştık. Bedeli ne olursa olsun bundan sonrada böyle olacak. İnşallah sonu mutlu bitecek, biz çok rahatız. Dışarıdakilere üzülüyoruz, yoksa yaptığımız işlerden görevimizden dolayı en ufak bir pişmanlığımız yok. Bu gün olsa yine yaparız." dedi.
 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER