ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2013 Cuma 15:30

48 tüfeğe el konuldu


Erzincan'da son 2 yılda avda kullanılması uygun olmadığı belirtilen 48 tüfeğe el konuldu.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde avcılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
İl genelinde, avcılara yönelik yürütülen çalışmalarda, 2012 ve 2013 yıllarında avda kullanılmasının uygun olmadığı ifade edilen 48 tüfeğe el konulurken, 10 bin 416 TL para cezası uygulandı.
Orman ve Su İşleri Erzincan Şube Müdürü Fuat Güler, av sezonunun başlamasıyla denetimlerini, 4 ekiple sürdürdüklerini söyledi.

2013 yılı içerisinde avda kullanılması yasak 30 tüfeğe, 2012'de 18 tüfeğe el konulduğunu bildiren Güler, yasak olan projektörle avlanmaya karşı da mücadele ettiklerini vurguladı.

Fuat Güler, "Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış olan otomatik ve yarı otomatik av tüfeklerinin avda kullanılması yasak. Avda kullanılması ya da avlaklarda avcılarda bulunması halinde bunlara el konuluyor. Tüfeklere el konulmasıyla avcılara cezai işlemler uygulanmaktadır. Muhtelif usulsüzlüklerden, yasa dışı avlardan dolayı bu yıl avcılara 90 bin TL'ye yakın idari para cezası uygulanmıştır" diye konuştu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER