ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 14:31

48 kaçak göçmen yakalandı

48 kaçak göçmen yakalandı

Tren vagonu ve Tır dorselerinde gizlenerek, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 48 kaçak göçmen yakalandı.


Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlenen 6 farklı operasyonda, tren vagonu ve Tır dorselerinde gizlenerek, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 48 kaçak göçmen yakalandı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Kapıkule Gümrük Sahası’nda, Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından, 15-19 Ekim 2014 tarihlerinde şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde yapılan 6 operasyon sonucunda, Kapıkule Gar Gümrük Sahasında, tren vagonlarına gizlenmiş vaziyette yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 26 göçmen, Kapıkule TIR Gümrük Sahası’nda gerçekleşen 5 farklı operasyonda ise 1’i Afgan, 5’i Myanmar ve 16’sı Suriye uyruklu olmak üzere toplam 22 kaçak göçmen yakalandı.

6 ayrı operasyon ile ilgili olarak, 6 kişi hakkında hazırlanan tahkikat evrakları Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek, yakalanan 48 kaçak göçmenin ise Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.









KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER