ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 13:57

4 dakikada diş tamiri Danıştaylık oldu

4 dakikada diş tamiri Danıştaylık oldu


Türk Sağlık-Sen, diş protez teknisyenlerinin iş yükünü arttırdığı gerekçesiyle Diş Protez Teknisyenlerinin Günlük İş Yükü Miktarları Genelgesi’nin iptali için Danıştay’a dava açıldı.

Türk Sağlık Sen, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yayınlanan ‘Diş Protez Teknisyenlerinin Günlük İş Yükü Miktarları’ konulu genelgenin iptali için Danıştay’a dava açtı. Sendika iptal gerekçesinde genelgenin iş yükünü arttırdığın, genelge ile 4 dakikada diş tamiri, 28 dakikada da protez yapımının öngörüldüğünü belirtti. Sendika bu gerekçelerle düzenlemelerin iptalini istedi. Dava dilekçesinde söz konusu genelge ile yapılan düzenlemelerle iş yükünün iki katına çıkarıldığı belirtilerek, bu artışın teknoloji ile izah edilemeyecek düzeyde olduğu belirtildi.

SÜRELER, BİLİMSEL GERÇEKLİKTEN UZAK

Dilekçede, "Teknolojik gelişmelerin işi hızlandırıcı niteliği olmayıp idarenin dava konusu genelge ile iş yükünün arttırılmasına sunduğu gerekçe dayanaksız kalmaktadır." denildi. Olağan hayat gidişatı doğrultusunda bu iş yükünün tamamlanabilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi.

Dilekçede diş protez teknisyenlerini fiilen tamamlayamayacakları bir iş yükü altında çalışma zarureti altına sokulması nedeniyle diş protez teknisyenleri hem de hizmet verdikleri kişiler açısından, sonradan giderilemeyecek birtakım zararların ortaya çıkabileceği belirtildi.

Bilimsel gerçeklikten uzak olarak belirlenen bu süreler ve iş miktarları nedeniyle hem çalışanların sağlığını, hem de üretilen işin niteliğini riske edecek düzenlemelerin iptal edilmesi istendi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER